Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "Οι 7 σαμουράι" στη βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 η Κινηματογραφική Λέσχη της Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβάλει ένα αριστούργημα όλων των εποχών το "Οι 7 σαμουράι" (1954 )του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα. Η προβολή αρχίζει στις 8.00 μμ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Παίζουν Toshiro Mifune  (Kikuchiyo), Takashi Shimura (Kanbe Shimada),
Keiko Tsushima (Shino), Yukiko Shimazaki (Rikichi's Wife)
Η ταινία είναι ασπρόμαυρη και έχει διάρκεια 3 ώρες και 20 λεπτά - θα κάνουμε ένα διάλειμμα.

από τον EzyRyder στο IMDB http://www.imdb.com/title/tt0047478/

 "Το αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάβα.. Το Ιαπωνικό ισοδύναμο του Πολίτη Κέιν του Όρσον Ουέλες . Το ίδιο καλό αν όχι καλύτερο. Όχι μόνο το γνωστότερο έργο του Κουροσάβα αλλά και το πιο αναγνωρισμένο ιαπωνικό φιλμ που έγινε ποτέ. Αυτή η ταινία θα μείνει γνωστή ως ένα ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η ιστορία είναι γύρω από ένα χωριό που είναι ο στόχος μιας συμμορίας ληστών. Οι χωρικοί δεν μπορούν να το αντέξουν άλλο αυτή την κατάσταση πανε στην πόλη για να προσλάβουν πολεμιστές να υπερασπιστούν το χωριό από τους ληστές. Ένα περιπλανώμενος ρονίν (φτωχός σαμουράι χωρίς αφεντικό), ο Καμπέι (Takashi Shimura) συμφωνεί να τους βοηθήσει και με την βοήθειά του επιστρατεύουν και άλλους έξι που συμφωνούν να αναλάβουν την δουλειά. Οι εφτά σαμουράι εκπαιδεύουν τους χωρικούς πώς να αντιμετωπίσουν τους ληστές και να υπερασπίσουν τον ευατό τους. Τελικά όταν έρθει η ώρα εμπλέκονται σε μια άγρια μάχη με τους επιτιθέμενους ληστές.

Μόνο κάθε εικοσαετία μας δωρίζεται μια ταινία που έχει το νόημα, τον πλούτο και την τεχνική της "Εφτά σαμουράι"....οι εικόνες της ταινίας είναι αληθινή κινηματογραφική ποίηση, με τόσο πολύ συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια...θα δείτε την αληθινή ομορφιά, την μαεστρία και την μαγεία που η τέχνη του κινηματογράφου μπορεί να μας προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.