Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τριήμερη επίσκεψη Ιερώνυμου στη Σύρο

Στην Σύρο έφτασε χθες  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν στη Σύρο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε Δοξολογική Δέηση.
Στη συνέχεια ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα, ο οποίος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στην αρχόντισσα των Κυκλάδων.
Στη συνέχεια τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στον αγιασμένο αυτό χώρο.Σε άλλο σημείο ανέφερε: ''Βρισκόμαστε σε ένα νησί με μεγάλη ιστορία και μόνο το ότι μετά την ανατολή της ελευθερίας οι σκέψεις που επικρατούσαν η Ερμούπολη να γίνει η πρωτεύουσα της Ελλάδος, και μόνο αυτό είναι η σφραγίδα, η αναγνώριση της ιστορίας και της πορείας αυτού του τόπου''.Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ''Χωρίς αγώνα και θυσίες τίποτα δεν κερδίζεται. Πρέπει να κλάψουμε και να πονέσουμε, αλλά δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός, αυτός ο τόπος θα βρει πάλι το κουράγιο να περάσει το ποτάμι''.
Λαμπρό Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα   στον  εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Σύρο.Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου και του τμήματος Ιερού Λειψάνου πέρασε από τα γραφικά σοκάκια της Σύρου και κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία.Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος στην κεντρική πλατεία του νησιού τέλεσε δέηση υπέρ των ναυτιλωμένων και τους ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να τους προστατεύει στα ταξίδια τους στη θάλασσα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος πρόκειται να ανακηρυχθεί από το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα επίτιμος δημότης, ενώ παράλληλα θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του Δήμου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο στις 7:00 μ.μ. της Παρασκευής. Κατά την εκδήλωση θα εκφωνηθεί ομιλία του Αρχιεπισκόπου για τα 180 χρόνια του Γυμνασίου της Σύρου με ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο Γυμνασιάρχη, Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Βάμβα.
Αύριο Σάββατο ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ» και ακολούθως θα αναχωρήσει για Τήνο, όπου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.