Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η Ερμούπολη φοράει τα γιορτινά της

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει για την περίοδο των Χριστουγέννων η Ερμούπολη, αναδεικνύοντας τον αρχοντικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Παιχνίδια, μουσική, παραδοσιακά κάλαντα, παραμύθια, κυνήγι ξωτικών και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα ζωντανέψουν τον πεζόδρομο της Ερμούπολης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη φωταγώγηση του πεζοδρόμου την περασμένη Παρασκευή.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Σύρου θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να παίξουν με παραδοσιακά παιχνίδια από το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ την Κυριακή το γλέντι συνεχίζεται με μουσική και θεατρικό παιχνίδι από την Βέτα Αποστολίδου.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά παραμύθια που θα τα διηγηθούν μέλη του ΚΑΠΗ Σύρου, ενώ το απόγευμα θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα και ευχές από τοπικούς συλλόγους της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδα.

Παραμονή Χριστουγέννων το πρόγραμμα λέει: Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Γραμματοκιβωτίου του Άγιου Βασίλη!

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ενώ την Κυριακή τα παιδιά θα παίξουν Το κυνήγι των ξωτικών για να ανακαλύψουν τη μαγική ευχή των Χριστουγέννων.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή σε παραδοσιακές δράσεις, όπως «Το καραβάκι με τα Κάλαντα», Τσαμπούνες και «Ψάρεμα» ένα παραδοσιακό παιχνίδι, από το Λ.Ε.Σ.

Την Τρίτη υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, με αποκορύφωμα τη Βόλτα του Άγιου Βασίλη και την κλήρωση των πρωτοχρονιάτικων δώρων, που προσφέρουν τα καταστήματα του πεζόδρομου, για να αποχαιρετίσουν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο το 2013 και να καλωσορίσουν τη νέα χρόνια με ελπίδα και θετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.