Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κοντά είναι ο Μάιος

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

• Ζωή είναι αυτή δεν αντέχεται πιά !!!Μας έχουν ταράξει πια στην νομιμότητα σε αυτό το τόπο.
• Όπως τόχαμε προβλέψει ακριβώς…Πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα αρχίζουν σιγά – σιγά να βγαίνουν από το ντουλάπι οι σκελετοί , που όλα αυτά χρόνια , έμεναν ερμητικά κλεισμένοι, στην αφάνεια , για να διατηρείται ακηλίδωτο το μέτωπο της Αυτοδιοικητικής  νομενκλατούρας …
• Την ώρα που ο κ.Δεκαβάλλας κουνάει το μαντήλι του αποχαιρετισμού , πλακώνουν σαν εφιάλτες «οι δημοσιονομικές διορθώσεις»…Έτσι λέγονται , για να χτυπάνε ωραία στο αυτί (εύηχα) οι καταλογισμοί για κοινοτικά έργα ,, που δεν έγιναν ή που οι πόροι τους δαπανήθηκαν για άλλους σκοπούς.
•   Χτες ήλθε ο πρώτος λογαριασμός για τις απάτες σε βάρος της Ευρωπαικής Ενωσης που έχουν συντελεσθεί , στο παρελθόν, στο περίφημο ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ , του πρώην Δήμου Ανω Σύρου…Κάπου στα 200 χιλιάδες ευρώπουλα ζεστά- ζεστά.
• Επεται και η δημοσιονομική διόρθωση για το Θόλο (μιας τεράστιας ξεφούσκωτης σαμπρέλλας που στολίζει τις αποθήκες του κολυμβητηρίου) , που προς το παρόν είναι μόνο 40000 ευρώ, αλλά καθώς η αδειοδότησή του είναι μάλλον απίθανη , μπορεί να φτάσει και το ισόποσο του έργου 450000 ευρώ.Μια μία θα τις ξεφουρνίζουν αυτές τις δημοσιονομικές διορθώσεις.Ασταμάτητα σαν τα γκόλ του Μητρόγλου.
• Ο μπουναμάς της υδρευσης για το νέο έτος είναι ένα δέκα τοις εκατό πάνω το ειδικό τέλος (χαράτσι του νερού)για το νέο έτος στα χωριά.Οι μεγαλομπαταξήδες βέβαια την έχουν τινάξει την πάγκα, αλά το ζήτημα, είναι να πληρώνουν οι πολλοι και νομοταγείς.
• Κατά τα άλλα πέρασε η χρηματοδότηση της ΡΕΔΗΣΕ (ράδιο , τηλεόραση), με 60000 ευρώ , αφού την νομιμότητά της εγγυήθηκε και ο νομικός σύμβουλος και φυσικά ο Δήμαρχος, ο οποίος στο παρελθόν , έχει εγγυηθεί και την νομιμότητα της λειτουργίας του Θόλου, ο οποίος έπεσε άδοξα στον πυθμένα του κολυμβητηρίου και βεβαίως της προγραμματικής σύμβασης για το Πολεοδομικό , την οποία και πάλι τους απέρριψε το Υπουργείο ως παράνομη .όμως τα σαίνια του Δήμου είχαν την λύση έτοιμη.Αφού δεν μας εγκρίνει την μελέτη το Υπουργείο θα την στείλουμε σε άλλο Υπουργείο.Δική μας είναι η κυβέρνηση , δικιά μας είναι η τράπουλα, όπως θέλουμε την ανακατεύουμε …
• Τα οικονομικά του Δήμου τρίζουν όμως η διευρυμένη συμπολίτευση πλέει σε πελάγη ευτυχίας…Εκεί στην επιχείρηση αυτή , λατρεύουνε πολύ το ΑΖΑΞ, που «ως γνωστό τα κάνει αόρατα», όπως λέει η διαφήμιση.Αόρατοι οι εργαζόμενοι, αόρατες οι κάμερες, αόρατη η μελέτη για την οποία εισέπραξε 10000 περίπου, ο κ.Πάπιτσης,ως νομιμότατος επαγγελματίας του είδους, εκτός κι αν εμφανιστεί ‘ετεροχρονισμένη’, τώρα που την ζητάμε. Αχ ! ησυχάσαμε Στον ένδοξο ραδιοτηλεοπτικό μας Φάρο θα συνεχιστεί το ποιοτικό πρόγραμμα, κι έτσι η κυρά Μαρία από Μύκονο θα μπορεί να αφιερώνει εξαιρετικά τις επιτυχίες του Βασίλη Καρά, στην φιλενάδες της στην Σύρο, ο συνεργαζόμενος από Νάξο , ότι θα του πληρώνουν οι γαλαντόμοι Συριανοί μας δημότες , το ηλεκτρικό ρεύμα Επίσης εξασφαλίστηκε μετά πολλών αγώνων η χρηματοδότηση του Συμβούλου για την πολιτιστική πρωτεύουσα…Αυτό ήταν σχίσαμε , η ανάθεση της υποψηφιότητας μετά από τέτοια μεταγραφή κώουτς , είναι θέμα χρόνου. Κοροιδα Πειραιώτες κλ διεκδικητές , θα μας βλέπετε με το κυάλι, όπως εμείς τα κρουαζιερόπλοια.Από ραδιοφωνία και πολιτισμό , είμαστε αιώνες μπροστά κι ας πέφτουν οι σοβάδες στα σχολεία κιας τουρτουρίζουν τα παιδιά στις τάξεις, λόγω της οικονομίας στο πετρέλαιο.Και ας στοιχειώνει το κτήριο του τρίτου δημοτικού, για την μελέτη του οποίου –ποιος τα θυμάται – πετάξαμε 64000 ευρώ.Σιγά το πράγμα στο γήπεδο, πετάξαμε 75.000.000 δραχμές και πήραμε και συγχαρητήρια, που κατατροπώσαμε , όσους ήθελαν να πάει στον Εισαγγελέα. Το πλέον εντυπωσιακό ήταν όμως το ημερόλογιο Κρουαζιεροπλοίων , που κυκλοφόρησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο και άλλες πνευματικές δυνάμεις..Τι επιφοίτηση θεέ μου!!!!Ενα πράγμα ήρθε κι έδεσε και έδεσε με την λατρεία , που τρέφει το νησί στο Νταλάρα, που ως γνωστό έχει τραγουδήσει το περίφημο 

 «Καράβια βγήκαν στη στεριά
και πιάσανε τα όρη
ποιος είδε βάρκα στο Χελμό
στο Μέτσοβο βαπόρι

Καράβια βγήκαν στη στεριά
και χάθηκαν στο χιόνι
κι αυτός που τα ονειρεύτηκε
τα περιμένει ακόμη».

• Τι κι αν τα κρουαζιερόπλοια τα βλέπουμε το κυάλι να σφυρίζουνε από μακριά , εμείς τα κάνουμε ημερολόγιο για να έχουμε αναμνήσεις απ΄τα φουγάρα τους, Μήπως είδαμε την μαρίνα ή το καζίνο.Είπαμε σαυτό τον τόπο το ΑΖΑΞ , κάνει θραύση τα κα΄νει όλα αόρατα.Η μάλλον αφανή . Μήπως είδαμε τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση πχ.Είδατε κρουαζιερόπλοια? Oxi αλλά είδαμε σεκιούριτι σε ξαπλώστρες να τους γνέφουν από μακριά και χιλιάδες ευρώπουλα να δαπανώνται υπέρ της ασφαλειας της αφανούς διέλευσης κρουαζιεροπλοίων…Σε αυτόν τον τόπο έχουμε μείνει στην τεχνοτροπία της Χούντας , που εκφράζεται ιδανικά από τον «Αφανή Ναύτη». Βλέπεις ένα τεράστιο μάρμαρο και ψάχνεις το ναύτη. Τι σε νοιάζει έσενα ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Το αιώνιο κορόιδο ο κυρίαρχος λαός. Άλλωστε σε έκφραση ευγνωμοσύνης οι δυνάμεις της ΑΛΛΑΓΗΣ , μετονόμασαν την γειτονική πλατεία σε Πλατεία «Λαικής κυριαρχίας»…υπέρ της κυριαρχίας των κοροΐδων τουτέστιν. Ποτε αλήθεια θα τους στείλει κι αυτός ο κυρίαρχος μια ξεγυρισμένη δημοσιονομική διόρθωση.Κοντά είναι ο Μάιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.