Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για την ενοποίηση των λυκείων

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι στόχος της είναι η περικοπή των δαπανών (και στην Παιδεία), σύμφωνα με τις διαταγές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Το τελευταίο που μας φέρνουν είναι η ενοποίηση των σχολείων, έτσι ώστε να γλιτώσουν μερικούς μισθούς καθηγητών και ταυτόχρονα να στοιβάξουν τα παιδιά μας σε τάξεις μέχρι  33 μαθητών (30 μαθητές + 10%), γιατί, λένε, «αυτό είναι καλύτερο παιδαγωγικά».  Στο κάτω – κάτω αυτό δεν γινόταν πριν 30 χρόνια;
Βέβαια, αυτό δεν είναι το μοναδικό χτύπημα που δίνεται στην παιδεία.  Ας θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα στη Σύρο:
·      Τα λεωφορεία δεν έπαιρναν τους μαθητές από τα χωριά λόγω περικοπής των δαπανών
·      Κατάργησαν το «αθλητικό γυμνάσιο»
·      Κατάργησαν την πρόσθετη διδακτική στήριξη - ενισχυτική  και μας είπαν ότι πρόσθετη διδακτική στήριξη θα γίνεται πια μόνο στη Γ’  Λυκείου και μόνο στις περιοχές, που οι μαθητές δεν έχουν άλλες δυνατότητες (εννοούν: εκεί που δεν υπάρχουν ιδιωτικά φροντιστήρια).
Ο διορισμένος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πριν 10 ημέρες διαβεβαίωνε τους φορείς, ότι δεν πρόκειται να γίνει ενοποίηση σχολείων στην Σύρο.  Ακολουθώντας όμως τις αποφάσεις του υπουργείου και την λογική «σήμερα είπα – αύριο ξείπα», τώρα εισηγείται την ενοποίηση των λυκείων.
Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει στα σχολεία και εμείς βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, που όμως είναι πιο άδεια από ποτέ.  Αν δεν μιλήσουμε τώρα μας περιμένουν τα χειρότερα!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘEIΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.