Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού -Δευτέρα, 21 Μάρτη , πλατεία Μιαούλη 14.30 μ.μ.



Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, επισκέπτεται τη Σύρο ο πρωθυπουργός της χώρας, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Μνημονίου και της υποταγής της χώρας στις προσταγές του Δ.Ν.Τ. και των δανειστών της.

Μιας κυβέρνησης που η πολιτική της, στον ένα και πλέον χρόνο από τότε που εκλέχθηκε λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό, έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση εργαζομένων και συνταξιούχων, την αύξηση της ανεργίας - ιδιαίτερα στους νέους - την ακρίβεια, την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, την αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Μιας κυβέρνησης, που στο όνομα του χρέους, είναι έτοιμη να ξεπουλήσει δημόσια γη και περιουσία, να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες - κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες. Μιας κυβέρνησης που έχει επιλέξει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τα κέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, χρηματοδοτώντας τις τράπεζες, μειώνoντας τη φορολογία, αυξάνοντας τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων. Παράλληλα ξεθεμελιώνει και τα τελευταία δικαιώματα που, ως ελάχιστη ασφαλιστική δικλίδα για μια αξιοπρεπή ζωή, είχαν κατακτήσει με αγώνες οι εργαζόμενοι, ενώ οδηγεί στην εξόντωση και στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μιας κυβέρνησης, όμως, που, περιέργως, βρίσκει τα κονδύλια για να συμμετάσχει από χθες με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, καθώς και μέσω των νατοϊκών βάσεων στη Σούδα και το Άκτιο, στην ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στη Λιβύη, καθώς και με στρατιωτικές δυνάμεις στη Βοσνία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ από παλαιότερα.

Μιας κυβέρνησης, της οποίας στελέχη της, όσους αντιδρούν στην πολιτική της αυτή, τους αποκαλούν, χωρίς τσίπα ντροπής, «κοπρίτες», «διεφθαρμένους» που «μαζί τα φάγανε», «τρομοκράτες». Εδώ στη Σύρο, μάλιστα, ο υφυπουργός της, Π. Ρήγας, τους εκπαιδευτικούς, που αντιστέκονται στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, τους αποκάλεσε, «καραγκιόζηδες».

Μάλιστα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας γίνεται κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να γνωρίζει ο συριανός λαός ούτε το πόσο θα παραμείνει στο νησί ούτε ποιο είναι το πρόγραμμα της επίσκεψής του και βεβαίως ούτε τους λόγους για τους οποίους έρχεται. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κοινωνική της απομόνωση και τη γενική κατακραυγή που συναντούν παντού οι εκπρόσωποί της. Λίγες μόνο μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Ε.Ε που αναμένεται να μονιμοποιηθούν και να διευρυνθούν χρονικά οι πολιτικές του Μνημονίου, υποθηκεύοντας το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς, ο κ. Παπανδρέου μόνο λαθραία θα μπορούσε να επισκεφτεί οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.  Οποία κατάντια για τον πρόεδρο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Η λογική που λέει, να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, μήπως και πετύχουμε κάτι για τα προβλήματα του τόπου (π.χ. το φημολογούμενο κλείσιμο του Νεωρίου), δεν πρέπει να μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί είναι σαν να συζητά το θύμα με τον δήμιό του για την όσο γίνεται ανώδυνη θανάτωσή του. Στη λογική αυτή αντιτάσσουμε την οργανωμένη πάλη μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στο μονόδρομο των διαρκών λαϊκών θυσιών και της εργασιακής, κοινωνικής και πολιτικής οπισθοδρόμησης που εκφράζει η κυβέρνηση του Παπανδρέου προβάλλουμε τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

 Γι’ αυτό καλούμε όλο το συριανό λαό, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους ανέργους νέους και τις νέες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στην Πλατεία Μιαούλη, τη Δευτέρα, 21 Μάρτη και ώρα 14.30 μ.μ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.