Μετά τη σωτήρια «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, έρχεται η «συγχώνευση» που οδηγεί στο «σύγχρονο και εύρωστο» σχολείο, σύμφωνα με την προσφιλή έκφραση του υπουργείου Παιδείας.
Ζούμε στη χώρα των μαγικών λέξεων και των μαγικών εικόνων.
Ζούμε στη χώρα των μαγικών λέξεων και των μαγικών εικόνων.
Το δημόσιο νοσοκομείο είναι ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή της συγχώνευσης. Δεν είναι παράλογο δύο ισχνοί ασθενείς να καταλαμβάνουν «δύο» κλίνες; Μπορούν να βολευτούν και σε μία. Επίσης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται διώροφα ασθενοφόρα, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του ΕΚΑΒ.
Μετά το λουκέτο στο συνοικιακό σινεμά, το λουκέτο στην τοπική εφημερίδα, το λουκέτο στα μικρά καταστήματα, έρχεται το λουκέτο και στα σχολεία. Έρχονται τα σχολεία multiplex, τα σχολεία εμπορικά κέντρα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, αντί να χαίρονται που ακόμα δεν έχουν επιβληθεί δίδακτρα στη δημόσια εκπαίδευση ή που όλοι οι έλληνες δάσκαλοι εξακολουθούν να είναι κάτω των 70 ετών ή που κάθε πρωί και μεσημέρι οι μαθητές θα κάνουν μια ωραία βόλτα με αυτοκίνητο. Εξάλλου, η Ελλάδα διαθέτει το πιο ασφαλές επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Ευρώπη – πιο ασφαλές δεν γίνεται. Ποτέ στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να γυριστεί μια ταινία σαν το Γλυκό πεπρωμένο, του οποίου τη μακάβρια υπόθεση δεν θα ήθελα να σας διηγηθώ μέρα που ’ναι.
Ξεχνούν οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί ότι με τη συγχώνευση, θα μειωθούν οι δαπάνες για θέρμανση των σχολικών κτιρίων, αφού τα παιδιά θα ζεσταίνονται διά του συνωστισμού – τι πιο οικολογικό;
Oι εμπνευστές της συγχώνευσης λένε ότι η δημιουργία μεγάλων σχολικών μονάδων εξασφαλίζει «μείωση δαπανών, απαλλαγή από ενοίκια, αξιοποίηση κτιρίων». Τα άδεια δημόσια σχολικά κτίρια μπορούν να μετατραπούν σε σούπερ μάρκετ ή γκαράζ, μια που το ΙΧ αυτοκίνητο είναι απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης σε πόλεις και χωριά.
Μια άλλη λύση είναι τα άχρηστα σχολικά κτίρια να μετατραπούν σε μικρές, αποκεντρωμένες φυλακές, αφού προβλέπεται να παρουσιαστεί μεγάλη ανάγκη για νέα σωφρονιστικά καταστήματα λόγω υπεράριθμων φυλακισμένων για χρέη. Έτσι, θα μπορέσουν να απορροφηθούν, με μετατάξεις, οι πλεονάζοντες καθηγητές, γιατροί, μηχανοδηγοί, εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ κ.ά. Προφανώς η κυβέρνηση πιστεύει πως η χώρα μας χρειάζεται περισσότερους δεσμοφύλακες και φοροεισπράκτορες, όχι δασκάλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.