Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Το χρώμα του Θεού»

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 η Κινηματογραφική Λέσχη της Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβάλει  την βραβευμένη ιρανική ταινία «Το χρώμα του Θεού» 1999 του Ματζίντ Ματζιντί. Την ταινία προτείνει και θα παρουσιάσει  ο Βασίλης Βελούδος.

Η προβολή αρχίζει στις 8.00 μμ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Χρώμα του Θεού
Rang-e Κhoda

Σκηνοθεσία: Ματζίντ Ματζιντί
Διάρκεια: 90'
Διακρίσεις: Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γκιχόν, Καλύτερη Ταινία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόντρεαλ, Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νέων Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γκιχόν.

Ο Μοχάμαντ, είναι ένα οκτάχρονο τυφλό αγόρι που ζει στο ίδρυμα για τυφλούς στην Τεχεράνη! Η μητέρα του έχει πεθάνει και ο πατέρας του βρίσκεται σε αναζήτηση νέας συζύγου. Φτάνει το καλοκαίρι, η Σχολή είναι έτοιμη να κλείσει και όλοι οι μαθητές φεύγουν για τα μέρη τους. Τελευταίος και καθυστερημένος φτάνει και ο πατέρας του Μοχάμαντ για να τον πάρει μαζί του στο χωριό. Ντρέπεται για τον γιο του και τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του για έναν γάμο, καθώς νομίζει πως η μέλλουσα γυναίκα του δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον που έχει ένα τυφλό παιδί. Μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία για τις δύσκολες σχέσεις πατέρα και γιου, όχι μόνον στο μακρινό Ιράν, αλλά παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.