Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ Σύρας : Αποφασιστική απάντηση του λαού και της νεολαίας της Σύρας στην στημένη κυβερνητική φιέστα

 
Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σύρας, χαιρετίζει την αποφασιστική απάντηση του λαού και της νεολαίας της Σύρας στην στημένη κυβερνητική φιέστα που επιχειρήθηκε στο νησί μας. Παρά την σχεδόν μυστική διοργάνωση, την επιμελημένη σκηνοθεσία,  την πρόθυμη συμμετοχή σε ρόλο κομπάρσων των αρχών της περιοχής ( περιφέρεια, δήμος, εργατικό κέντρο κ.λ.π.)  και την πρωτοφανή και απρόκλητη αστυνομική βία, ο λαός και  η νεολαία του νησιού μας κατάδειξαν ότι η πολιτική της πλουτοκρατίας και της τρόικα είναι ανεπιθύμητες και στην Σύρα.
Η απρόκλητη αστυνομική βία, η χρήση χημικών όπλων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, οι τρομοκρατικές συλλήψεις, οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου  Πεταλωτή περί « μεταφερόμενων αγανακτισμένων πολιτών», καταδείχνουν τον πανικό του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας που αντιλαμβάνεται πλέον ότι καμιά γωνιά της χώρας μας, ακόμα και η πιο φιλήσυχη, δεν ανέχεται την  πολιτική τους, μια πολιτική που σφαγιάζει λαϊκά και εργατικά δικαιώματα υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σύρας καλεί τον λαό και την νεολαία της Σύρας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την στάση τόσο του περιφερειάρχη  και της δημοτικής αρχής που ανέχτηκαν απαθείς την, διατεταγμένη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  αστυνομική επίθεση κατά του Συριανού λαού.  Ένας από τους αντιδημάρχους όταν εργαζόμενοι  και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ζήτησαν nα παρέμβει για να σταματήσει η αστυνομική βία, αποφάνθηκε  ότι το «δίκιο είναι και από τις δύο μεριές» !!! Άθλια  ήταν η στάση του κυβερνητικού «Εργατικού» Κέντρου, που και πρόθυμα πήρε μέρος  στο στήσιμο της φιέστας αντί να οργανώσει την διαμαρτυρία των εργαζομένων για την πιο αντεργατική πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Χαρακτηριστική ήταν η πλήρης απουσία του Κέντρου στην υπεράσπιση της Συριανής νεολαίας από την πρωτοφανή, για την Σύρα, βία του κυβερνητικού μηχανισμού. Την ώρα που τα ΜΑΤ της κυβέρνησης έπνιγαν στα χημικά και την βία την Σύρα, όλοι αυτοί συμμετείχαν στην φιέστα προς τιμή του πρωθυπουργού της πλουτοκρατίας, του μνημονίου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Άξια τα κυβερνητικά  τους γαλόνια …
Το  ΠΑΜΕ Σύρας αγωνίζεται για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται ισχυρή οργάνωση κι ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το ΠΑΜΕ. Το παράδειγμα του Εργατικού Κέντρου στη Σύρα, αποδείχνει ότι οι  πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Είναι απέναντι. Εκφράζουν την εργατική αριστοκρατία που στηρίζει την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας», της Ευρωπαϊκής ένωσης και του μνημονίου.  Χρειάζεται πάλη για Συνδικάτα απαλλαγμένα από τους εγκάθετους των εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σύρας καλεί τον λαό και την νεολαία της Σύρας  να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη του αγώνα, της οργάνωσής του, της κλιμάκωσής του.

1 σχόλιο:

  1. ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον αγωνιστή Δεκαβάλλα για τις δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.