Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Κ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Οι σκηνές που αποθανατίστηκαν στη Σύρο είναι ένα μαύρο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της


 Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου πρέπει να παρέμβει με αφορμή τη ρίψη χημικών εναντίον μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αιγαίου, μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης φοιτητών, διοικητικού και διδακτικού προσωπικού στη Μυτιλήνη στις 23/2.

Οι φοιτούντες στο τμήμα της Σύρου έχουν δείξει ζηλευτή ωριμότητα μέχρι τώρα στη διαχείριση των φοιτητικών και εν γένει πανεπιστημιακών θεμάτων. Με βία, δακρυγόνα και προπηλακισμούς δεν αντιμετωπίζεται η νεολαία. Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι εάν νομίζουν ότι με τέτοια μέσα θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα όσων παλεύουν για τη διάσωση της δημόσιας παιδείας και την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση, ας αναλογιστούν ότι ωθούν το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας να τους γυρίσει την πλάτη.

Οι σκηνές που αποθανατίστηκαν στη Σύρο είναι ένα μαύρο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν θέλουμε να τις ξαναδούμε και καλούμε σύσσωμη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τις καταδικάσει. Στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στην νεολαία, προσβλέπει η κοινωνία και για αυτούς εμείς οι διδάσκοντες υπάρχουμε. Θα τους υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.