Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έτσι όπως τα ζήσαμε εμείς



Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 , οι μαθητές του 1ου και του 2ου Γε.λ. Σύρου συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του σχολείου για να αποφασίσουμε για την πορεία της κατάληψης των σχολείων μας, με την οποία διαμαρτυρόμαστε για την συγχώνευσή τους. Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη, που μέχρι σήμερα 22/3/11 έχει κλείσει 1 εβδομάδα και 2 ημέρες.
 Μιας και κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματά μας (κατήργησαν την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία , δεν πληρώνουν τα λεωφορεία για να μας μεταφέρουν από και προς σχολείο και τώρα σκοπεύουν να ενώσουν τα σχολεία μας) , αποφασίσαμε ομαδικώς να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο που θα γινόταν στην Ερμούπολη με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού, για να δηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας για τις συγχωνεύσεις.
Όταν φτάσαμε στην μια και μοναδική κεντρική πλατεία του νησιού αντικρίσαμε μια ομάδα φοιτητών, να κρατάει πανό «Γιώργο Φύγε» , φωνάζοντας συνθήματα :
«Το Χρέος Είναι Απεχθές, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου ΤΩΡΑ!» «ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ!»
«Δεν σε θέλει ο Λαός, πάρ’την ΤΡΟΙΚΑ και ΜΠΡΟΣ»
«Πράσινη Ανάπτυξη, Πράσινη Κατάθλιψη»
«Διατηρείται την Σύρο Καθαρή, πετάξτε τον Γιωργάκη στην χωματερή»
Μαζί με τους φοιτητές ήταν και πολλοί καθηγητές μας και απλοί πολίτες , εργάτες , καταστηματάρχες που άφησαν τα μαγαζιά τους , ακόμη και οι γονείς μας ήρθαν να μας υποστηρίξουν .
Στη συνέχεια , αφού είχαμε ενωθεί με τους υπόλοιπους προχωρήσαμε προς το πνευματικό κέντρο φωνάζοντας συνθήματα και πάλι . Φτάνοντας λίγο πιο κάτω από την είσοδο του Πνευματικού κέντρου σταματήσαμε, καθώς η διέλευσή μας εμποδίστηκε από διμοιρία των ΜΑΤ . Ακολούθησε έντονη διαμάχη μεταξύ των αντιπροσώπων των φοιτητών και της αστυνομίας της Σύρου , η οποία απέρριψε το αίτημά τους να μιλήσουν στον πρωθυπουργό. Τα αίματα άναψαν όταν κάποιος από τη διμοιρία των ΜΑΤ είπε : « Θα τα κάνουμε μπουρδέλο» , Φράση την οποία έχουν μοντάρει όλα τα κανάλια.
Πίσω από τα ΜΑΤ υπήρχαν άνδρες της αστυνομίας της Σύρου , οι οποίοι τους έσπρωχναν προς τα πάνω μας….
Στην αρχή όταν ακούστηκαν οι κρότοι νομίζαμε ότι ήταν πυροβολισμοί στον αέρα για εκφοβισμό. Όταν είδαμε τον καπνό όμως αρχίσαμε να τρέχουμε με τα μάτια μισόκλειστα από τα δακρυγόνα. Καθώς πολλοί από εμάς δεν είχαμε ξαναβρεθεί σε παρόμοια κατάσταση , αφού στη Σύρο δεν είμαστε τόσο βίαιοι, είχαμε άγνοια σχετικά με το πώς έπρεπε να αντιδράσουμε. Χάρη φυσικά στην αλληλεγγύη των φοιτητών καταφέραμε να απαλύνουμε τον πόνο από τα μάτια. Παράλληλα, γονείς και άλλοι διαδηλωτές, μας προσέφεραν ορούς για τα μάτια , μασκάκια και λεμονόκουπες. Κάποιοι φόρεσαν τα κασκόλ και τις κουκούλες τους για να προφυλαχθούν .
Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν με περισσότερη συμμετοχή από Συριανούς πολίτες . Παράλληλα , ξυλοκοπήθηκαν πολλοί μαθητές ,αρκετοί στο κεφάλι και πολλοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Βέβαια τα άκρα και τα πλευρά μας δεν έμειναν χωρίς μελανιές , καθώς οι τεθωρακισμένοι αστυνομικοί , κοινώς γνωστοί ως «ΜΑΤ», δεν δίστασαν να χτυπήσουν 17χρονα , γέρους ακόμη και παιδία του δημοτικού που πήγαιναν σπίτια τους το μεσημέρι. Πρέπει ίσως να διευκρινίσω , πως ακριβώς πάνω από την πλατεία Μιαούλη όπου έπεφταν τα δακρυγόνα βρίσκεται το 1ο Δημοτικό της Σύρου και περίπου την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά , άρχισαν να πέφτουν περισσότερα δακρυγόνα καθώς ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.
Χαραμίστηκαν αρκετά νεράντζια , αυγά , ντομάτες καθώς και μπογιές και εκσφενδονίστηκαν αρκετές πέτρες προς τους αστυνομικούς . Το πλήθος ήταν εξοργισμένο με την στάση των αστυνομικών δυνάμεων. Τους απαξιώσαμε αρκετές φορές με χειροκροτήματα, όμως εκείνοι θέλησαν να μας δείξουν την «ανωτερότητα» και τη δύναμή τους με «γκλομπιές» ,δακρυγόνα και συλλήψεις φοιτητών, μαθητών , και εργατών. Βέβαια , οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μια απλή, τρίωρη εξακρίβωση στοιχείων.

«Ο Γιώργος είναι πονηρός, κι αυτά που λέει μην τα τρώς ,
Κι από το ’11 και μπρός , κυκλοφορεί πρωθυπουργός.»

Κι ενώ 50 μέτρα πιο κάτω ο κόσμος αγωνίζεται, ο ΓΑΠ μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς-προδότες της τοπικής κοινωνίας ,«προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα» της . Έχουν στρογγυλοκαθίσει όλοι τους, κι ο καθένας έχει από ένα μπουκαλάκι νερό (να μην κορακιάσουν βρε τα παιδιά!). Ενώ εγώ τρέχω να ξεφύγω από τους τρομοκράτες που με κυνηγούν (που ήρθαν από την Αθήνα να με πιάσουν) ... Πια δεν έχω ανάσα και χρειάζομαι απεγνωσμένα νερό. Όμως το περίπτερο δίπλα μου είναι κλειστό… Όταν πλέον φτάσω στην απέναντι άκρη της πλατείας στο μοναδικό ανοιχτό περίπτερο , συνειδητοποιώ ότι δεν έχω ούτε καν 50 λεπτά ….
Κι ενώ ο «κ.» πρωθυπουργός ακούει τις διαμαρτυρίες του λαού , εκείνος συνεχίζει να μιλάει ακάθεκτος…. σαν να μην συμβαίνει τίποτα…. Ζεί σε μια «πράσινη Ουτοπία»
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!
Προσωπικά , θεωρώ ότι οι αγριάνθρωποι ανήκουν στη ζούγκλα. Είναι απαράδεχτοι όσοι εισβάλουν στο «σπίτι μου» ( το νησί μου) και με βρίζουν. Αυτοί που έχουν μόνη λύση τη βία για να αναδείξουν τη δύναμή τους, να γυρίσουν σπίτια τους και να αφήσουν ήσυχο το δικό μου.
Γιατί πάντα εμείς που θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον κατηγορούμαστε ως «αλήτες»;
Ο ΓΑΠ ζητάει «συμμετοχή» και όχι απλά «διαμαρτυρία» ,την αντιπροσωπεία μας γιατί δεν την δέχθηκε ;
Ας γνωρίζει ο κόσμος αυτό : η βία που εκδηλώθηκε στη Σύρο ήρθε με τα «Blue Star» από την Αθήνα. Κανείς μας δεν είχε σκοπό να επιτεθεί σε κανέναν. Δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ να εκδηλώνετε την καταπίεσή σας έτσι. Εμείς είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από καταπίεση.
Υ.Γ Ελπίζω τώρα αυτοί να νιώθουν πραγματικά δυνατοί.
Εκ των υστέρων ακούστηκε ότι ήρθαν αποφασισμένοι για να ρίξουν. Και παραμένουν ακόμη στο νησί για τυχόν επεισόδια την 25η Μαρτίου. Άραγε ποιος προπαγανδίζει και ποιος προκαλεί;

Μια 17χρονη «αγράμματη αλήτισσα»

http://www.syrostv1.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=968:siros-etsi-apla-xoris-imerominies-xoris-psemata&Itemid=187&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.