Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

“Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” : Καταδικάζουμε την επιστράτευση των ναυτεργατών

Οι “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” χαιρετίζουν τον αγώνα ναυτεργατών, που μέσα σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και την εφοπλιστική αδιαλλαξία, κατάφεραν επί οκτώ μέρες να κρατήσουν ψηλά το μέτωπο του απεργιακού αγώνα και να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική επίταξη (επιστράτευση) στην οποία η κυβέρνηση καταφεύγει για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, που αντιστρατεύεται Διεθνείς συμβάσεις εργασίας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Θεωρούμε ότι η κατάκτηση της μαζικής καθολικής κινητοποίησης του ναυτεργατικού κινήματος, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν είχε καταφέρει επιπλέον να κερδίσει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτικών κοινωνιών, μέσα από ευέλικτες συνδικαλιστικές πρακτικές (εκ περιτροπής δρομολόγια ασφαλείας για τα νησιά χωρίς καμιά άλλη σύνδεση), που δεν θα έδιναν και το παραμικρό πρόσχημα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για οποιαδήποτε συκοφάντηση και αποπροσανατολισμό του κινήματος και της κοινής γνώμης.

3 σχόλια:

  1. Πότε επιτέλους θα ενωθείτε με το ΚΚΕ, ώ σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρω, ξέρω, εσείς θέλετε, αλλά η Αλέκα σάς κάνει καψόνι... Υπομονή, λίγο ακόμα και θα τα καταφέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουκιά έφαγες Κουκιά μαρτυράς ,αν είσαι πατέρας λυπάμαι τα παιδιά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα, πιστεύω στην αντισύλληψη... Αλλά γιατί, τόσο κακό είναι να θέλει κανείς την ενότητα του κινήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.