Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ :Το θέμα της έδρας της Περιφέρειας είναι αδιαπραγμάτευτο

Το διήμερο 8-9/12 πραγματοποίησε την πρώτη του μετεκλογική επίσκεψη στα νησιά Νάξο και Πάρο ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ  Νίκος Συρμαλένιος. Στις συναντήσεις με τους υποψήφιους και τους φίλους της αυτοδιοικητικής  κίνησης συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματο. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό και ότι τώρα απαιτείται συνέχεια και οργάνωση της παράταξης, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στα δεδομένα της νέας περιόδου.
Στη Νάξο ο Νίκος Συρμαλένιος παρακολούθησε τη συνάντηση της γραμματείας της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για τα νησιά μας”, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του “Καλλικράτη”, ενώ συμφωνήθηκε η ανάγκη κοινών θέσεων και παρεμβάσεων και στα δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης.
Επίσης στη Νάξο ο επικεφαλής της παράταξης μας σε συνεντέυξεις στο “ΖΕΥΣ TV” και το “Μεσόγειος FM”, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου με τις περικοπές δαπανών για τη δημόσια παιδεία, την υγεία και την ακτοπλοϊα, ενώ σχετικά με το θόρυβο που έχει εγερθεί για τον Οργανισμό της Περιφέρειας, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι το θέμα της έδρας είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως και το θέμα της ισόρροπης κατανομής των υπηρεσιών σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται επί τόπου και χωρίς μετακινήσεις ταλαιπωρίας. Τόνισε επίσης ότι η “διαμάχη” μεταξύ Δωδεκανησίων και Κυκλαδιτών, καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό έντεχνα κυρίως από πολιτικούς παράγοντες, χωρίς αυτό να αγγίζει τα προβλήματα ουσίας που αντιμετωπίζουν τόσο οι κάτοικοι όσο και συνολικά η περιοχή μας. Τέλος επανέλαβε ότι η τελική επεξεργασία του Οργανισμού πρέπει να γίνει από το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο, του οποίου τα μέλη μέχρι σήμερα δεν έχουν καμιά επίσημη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.