Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Μίκα Ιατρίδη: Αντιδράσεις για τις Γενικές Δ/νσεις Περιφέρειας Ν.Αιγαίου που θα εδρεύουν στη Σύρο

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την κατάθεση του τελικού κειμένου του Οργανισμού λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και ο Κυκλαδίτης Υπουργός Εσωτερικών έκανε πάλι το θαύμα του. Με το τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απαξιώνει οριστικά τα νησιά μας και υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δωδεκανήσου.
Με βάση το τελικό κείμενο του Οργανισμού λειτουργίας της Περιφέρειας:
Γενικές Διευθύνσεις: Ερμούπολη - Ρόδος: 6-0.
Διευθύνσεις: Ερμούπολη - Ρόδος: 15 - 6
Και όπως είναι φυσικό η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων είναι στη Σύρο ενώ κανένα αυτοτελές τμήμα δεν έχει έδρα στη Δωδεκάνησο.
Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που τα Δωδεκάνησα έχουν το διπλάσιο πληθυσμό από τις Κυκλάδες.
Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει.
Αφού ο κ. Μαχαιρίδης δέχθηκε τις ευχές του κ. Πρωθυπουργού για την εκλογική του επιτυχία, καλό θα ήταν να διεκδικήσει δυναμικά από τον κ. Πρωθυπουργό την επιτυχία και την πρόοδο των νησιών μας. Η ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν μπορεί να συνδυαστεί με την πλήρη απαξίωση της Δωδεκανήσου.
Ο κ. Μαχαιρίδης και όλοι οι νεοεκλεγμένοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, μαζί με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο και τα τοπικά κομματικά στελέχη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Δωδεκανησιακό λαό, γιατί οι ευθύνες αυτές είναι πολύ μεγάλες. Να σταματήσουν να είναι παράξενα και αδικαιολόγητα σιωπηλοί. Γιατί η σιωπή δεν είναι τίποτα άλλο από συνενοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.