Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία φοιτητών-μαθητών στην παρέλαση (βίντεο)



Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη . Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς το άγαλμα του ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων, απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις . Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα με ταινίες στόματα.

Μετά το πέρας της παρέλασης οι φοιτητές του νησιού διαδήλωσαν στην πλατεία Μιαούλη ,στην παραλία και στο κέντρο της Ερμούπολης και στην Αστυνομική Δ/νση Κυκλάδων, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κρατικής καταστολής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο(21/3).
Μαζί τους συντάχθηκαν και οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των λυκείων καταχειροκροτούμενοι από όσους παρακολουθούσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές των 2 ΓΕΛ της Σύρου δεν έλαβαν μέρος στην παρέλαση, ενώ  δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στο δημαρχείο.

7 σχόλια:

  1. ευτυχως, για άλλη μια φορά τα παιδιά έσωσαν την αξιοπρέπεια μας. Αναστασλια Λυγνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά μας! Τους γύρισαν τη μούρη όπως ακριβώς τους άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετά λέτε ότι δεν τα κανονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού τη παραμονή στην εκπομπή του στρογγύλη ο χρυσαφίδης τους κάλεσε να κάνουν ότι έκαναν.Πάντως καλά έκαναν μπράβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta paidia gurisan to kefali kai koitaksan pros tous diadhlotes pou htan dipla sto agalma tou Miaoylh kai mpravo tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιοι φοιτητές-μαθητές;η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε τη διαδήλωση..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λεγεται οτι ηρθε ειδικα βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ και τους οργάνωσε (περίπου 150 μέλη)΄πλήρωσαν και άλλους 100 αλβανούς και ετσι ειχε επιτυχία ...δεν αρκουσε δε η πρόσκληση του χρυσαφίδη για την παρέλαση επιστρατευτηκε και το κρυφό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρειφερειαρχης Γιαννης Μαχαιρίδης και στην ίδια εκπομπή κάλεσε και αυτός τους μαθητες να κάνουν το ιδιο.
    Λέγεται ότι τόσο σαν σενάριο οσο και σαν σκηνοθεσία εχουν εξασφαλίσει στο ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΚΑΡ καλύτερης κομματικής πειθαρχίας.Οσοι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση και ήταν ελεγχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ (καμμια 500) πήραν δωρεάν πρόσκληση για τον τελικό γιουρτοπόλεμο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ με αναπληρωματικό το ΡΗΓΑ . Προσπάθησε να πάρει και ο Χημικός Αντιδήμαρχος πρόσκληση αλλά λόγω της έντασης που επικρατουσε και της όλης μεμπτής συμπεριφοράς του του εκαναν στηγμιαίο δώρο αναγκάζοντας τον να πιει ένα μπουκάλι ΜΑΛΟΞ που τους είχε περισέψει από τα δακρυγόνα.Εκτοτε συζητείτε να αλλα αλλάξει το παρατσούκλι του από Χημικός σε Κλανιάρης αν και πολλές ΄ψηφους πήρε η αποψη Χέστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρίες συνομωσίας και φαντασίας. Έτσι κάνουν οι χέστηδες, πάντα κάποιος άλλος τους φταίει, για κοιτάξτε λιγο και στον καθρέφτη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.