Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΟΥ :"Υποκινούμενες μετακινήσεις ταραχοποιών στοιχείων"-Σε πλήρη εξέλιξη η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των συριανών διαδηλωτών

"Το μέτρο και το μέγεθος της κρατικής - αστυνομικής καταστολής πάντοτε πρέπει να ελέγχεται , να  στηλιτεύεται και να καταδικάζεται όταν εκφεύγει του προσήκοντος μέτρου, το ίδιο όμως πρέπει να γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία , η δημοκρατική διαμαρτυρία αποτελεί δικαίωμα.
Δικαίωμα όμως  και συνάμα υποχρέωση όλων μας αποτελεί η διασφάλιση και τήρηση της συνταγματικής έννομης τάξης.
Πρακτικές εκφοβισμού, υποκινούμενες μετακινήσεις ταραχοποιών στοιχείων , καταστροφή δημόσιας περιουσίας, βανδαλισμός του ιστορικού μας κέντρου και λεηλάτηση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι πρακτικές κατακριτέες , έξω από εμάς τους Συριανούς και αποτελούν "εισαγόμενες"  μεθόδους ατυχούς και επικίνδυνης έκφρασης ακραίας καθοδηγούμενης κυβερνητικής διαμαρτυρίας για μικροπολιτικά οφέλη και σκοπιμότητες.
Είναι ανήθικο και απαράδεκτο όλοι να σιωπούν  μπροστά στην καταστροφή της ιστορικής μας πλατείας.
Είναι επικίνδυνο και νοσηρό κάποιοι πολιτικοί  και συνδικαλιστικοί κύκλοι να καπηλεύονται επικροτώντας  τέτοιες ακραιφνής πράξης κοινωνικής βίας και αναταραχής. 
Είναι στυγνός εκβιασμός τέλος και ωμή πρόκληση κάποιοι, για την προαγωγή των δικών τους κομματικών συμφερόντων και μόνο, να εισάγουν στην πόλη μας τέτοιον "πολιτισμό", να ποδηγετούν  και να ερεθίζουν την νεολαία μας και να την εξωθούν σε έκνομες ενέργειες και βανδαλισμούς.  
Την είδηση της ημέρας δεν πρέπει να αποτελούν πόσες καταστροφές επέφεραν στην πόλη μας μια μικρή ομάδα δήθεν διαμαρτυρόμενων πολιτών, αποθανατίζοντας τις μάλιστα με το φωτογραφικό φακό και βιντεοσκοπώντας τες ως επίτευγμα της "ανδραγαθίας τους", έτσι ώστε να παινεύονται για αυτές ανεβάζοντάς τες και στο διαδίκτυο για να παράσχουν δήθεν αντικειμενική ενημέρωση.
Η είδηση της ημέρας είναι ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας με κυβερνητικό κλιμάκιο δέκα Υπουργών και Υφυπουργών , επισκέφτηκε καταχείμωνο την πόλη μας και το νησί μας για να δώσει, μέσα από δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, λύση στα τρέχοντα και φλέγοντα καθημερινά μας προβλήματα.
Πότε στο παρελθόν έχει αυτό συμβεί; Πότε στο παρελθόν τέτοιου μεγέθους κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το νησί μας για να δώσει πραγματική λύση ;  Να αφουγκραστεί την καθημερινότητά μας; Να δει από πρώτο χέρι πώς ζούμε εμείς οι νησιώτες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου; Πότε στο παρελθόν εν ενεργεία Πρωθυπουργός ήρθε στην Σύρο , εκτός προεκλογικής περιόδου, για να συνομιλήσει με τις παραγωγικές τάξεις του τόπου;
Αποτελεί εμπαιγμό μερικών προς του δημοκρατικούς θεσμούς η μη προσέλευσή τους στον διάλογο και η προκλητική χάριν και μόνον εντυπώσεων δήθεν διαμαρτυρία τους και βροντερή αποχώρηση τους από αυτόν. Διαμαρτυρία για την διαμαρτυρία μόνο και αντίδραση για την αντίδραση, χωρίς προτάσεις , χωρίς εθνική πολιτική και στρατηγική διεξόδου από την κρίση που βρίσκεται η χώρα.
Ο Πρωθυπουργός όμως και όλοι εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις. Να διασφαλίσουμε την συνέχεια της λειτουργίας του ναυπηγείου μας. Να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα των σχολείων μας. Να επανδρώσουμε το νοσοκομείο μας και το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ Σύρου. Να δώσουμε λύση και προοπτική στην Σύρο μας με την διασφάλιση της επιχορήγησης των αφαλατώσεών μας, την επιτάχυνση στην έκδοση αδειών ιδρύσεως επιχειρήσεων από τον σκόπελο του υπουργείου Πολιτισμού. 
Αυτά προέκυψαν από την δήθεν "στημένη" κατά κάποιους επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στην Σύρο μας. 
Και για αυτά που επιτύχαμε και είμαστε περήφανοι ως Πασοκ και κυβέρνηση. 
Ελπίζουμε αυτή η ευκαιρία που δόθηκε στο νησί μας, να μην χαθεί και παρά τις Κασσάνδρες και τους φανφαρονισμούς που ακούστηκαν, όλοι να κατανοήσουν την σπουδαιότητα της επισκέψεως και να συλλογιστούν από την μεριά τους τί έκανε ο καθένας από εμάς για να είναι αυτό το πέρασμα του Πρωθυπουργού από τη Σύρο επιτυχημένο και γόνιμο ή κατά πόσο οι ίδιοι συνέβαλαν στην αποτυχία του εγχειρήματος αυτού".

7 σχόλια:

  1. μπράβο Μανθόπουλε,είσαι και δικηγόρος και προασπίζεις τη νομιμότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα φατε μαύρο που θα παει συννεφο στις προσεχείς εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γκαιμπελισκοι σκυλακια του Πεταλωτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο κε Μανθόπουλε. Σαν καλό στρατιωτάκι ανταπέδωσες επάξια στο κόμα σου τον μισθό σου των 1300€ το μήνα ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμείς σου πληρώνουμε.
    Μπράβο σου και πάλι.
    Ένας συριανός άνεργος (και φορολογούμενος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και που δεν είμαστε στο τέλος θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ για αντίσταση στην κατασυκοφάντησή του.Τώρα ξέρουμε από πρώτο χέρι τις ΠΑΣΟΚΟΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ άναρθρες κραυγές για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ,,,βλέπεις κ. Μανθόπουλε ,Βαλέ , Δεκαβάλλα,Καφούρο ,Μπλάτσενα κλπ φαγωμένοι μέχρι σκασμού είμαστε εκεί..στα επεισόδια ,και δυστυχώς για εσάς και είδαμε μα πιο πολύ καταλάβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ,ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.
    ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.