Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Απολογία για τη ματαίωση της παρέλασης

Προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα, υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες υπό κατάληψη. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με τον οποίο  η στενή συνεργασία για την προετοιμασία της παρέλασης είναι απολύτως απαραίτητη. Αδυνατούμε πλήρως να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας ως Περιφέρεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, εκδόθηκε η ανακοίνωση της 25ης Οκτωβρίου 2011 για την ματαίωση της παρέλασης, αφού οι εργαζόμενοι αρνούντο να συμμετέχουν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων. 

Τη δραματική εικόνα περιέγραψε και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις του γύρω από το θέμα του σωρού των απορριμμάτων που υπάρχουν όχι μόνο στους δρόμους αλλά και γύρω από τα μνημεία. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο κ. Δεκαβάλλας, εάν τραβηχτεί μία φωτογραφία κατάθεσης στεφάνων δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών, η Σύρος κινδυνεύει να δυσφημιστεί όχι μόνο Πανελλαδικά αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσω του διαδικτύου. Κάτι τέτοιο χωρίς αμφιβολία θα αποτελούσε προσβολή για την ιστορική μας μνήμη.

Θα αποδώσουμε τις πρέπουσες  τιμές  στους ηρωικά πεσόντες παραβρισκόμενοι στην δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά τα ανωτέρω, και με λύπη μας αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για λόγους που δεν οφείλονται  στη δική μας θέληση αλλά στους λόγους τους οποίους προαναφέραμε.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.