Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ Συνέχιση κατάληψης έως 1/11

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που έχουμε ξεκινήσει από τις 13 Οκτωβρίου, αποφασίσαμε σήμερα κατά πλειοψηφία οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, κατά τη γενική μας συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης των υπηρεσιών του Δήμου έως και την Τρίτη 1/11, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.
Τα αιτήματά μας είναι γνωστά και επανέρχονται διαρκώς στο προσκήνιο. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα με αμιγώς κλαδικά αιτήματα, αλλά για έναν αγώνα ο οποίος σχετίζεται με την ανάγκη του συνόλου του Ελλήνων πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση, για διαφανείς διαδικασίες, για εκπροσώπηση από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας και όχι με βάση τα εκβιαστικά διλήμματα που μετακυλύουν στις πλάτες μας εξαιτίας των κάκιστων κυβερνητικών χειρισμών και επιλογών.
Οι προφορικές εξαγγελίες του κ. Υφυπουργού Εσωτερικών που μας ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη Γ.Σ. μέσω του κ. Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης -και οι οποίες αφορούν στην ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων του κλάδου μας- μας πείθουν στο βαθμό που θα τις δούμε εκτυπωμένες με τη μορφή υπουργικής απόφασης, την οποία και αναμένουμε. Ωστόσο, ξεκαθαρίζουμε και πάλι πως ο αγώνας που διεξάγουμε βασίστηκε και συνεχίζει να βασίζεται στα πιο ουσιαστικά αιτήματα ενός λαού που σύρθηκε παρά τη θέλησή του στο επίκεντρο μιας καταστροφικής λαίλαπας που έπληξε καίρια την αξιοπρέπειά του.
Είναι ένας αγώνας που στόχο έχει να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες και να αφυπνίσει ένα αίσθημα συλλογικότητας κοιμισμένο από καιρό. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι διάφορες ατομικότητες έχουν καταφέρει να σβήσουν την οποιαδήποτε σπίθα συνεργασίας. Όμως, ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το αυτονόητο είναι η κοινή δράση και όχι ο απομονωτισμός και ο κατακερματισμένος αγώνας.

1 σχόλιο:

  1. Οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι τα μαγαζάκια του καθενός για να τα κλείνετε και να πηγαίνετε για καφέ. Οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν τέλη και φόρους και είναι καθήκον σας να βρίσκετε στις θέσεις εργασίας σας για να τους εξυπηρετείτε. Η ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας και πολλοί θα παρακάλαγαν για να έχουν τα ωράρια και τους μισθούς σας. Σταματήστε να φέρεστε τόσο αλαζωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.