Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση-διαδήλωση αποκατέστησε το νόημα της 28ης Οκτωβρίου

Ήταν στη Σύρο που πριν επτά μήνες,στις 25 Μαρτίου,όταν οι μαθητές της γύρισαν το κεφάλι αριστερά, απαξιώνοντας τους επισήμους της εξέδρας,στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.
Στις 28 Οκτωβρίου έγινε το αδιανόητο: Δήμαρχος, Περιφερειάρχης κλπ "επίσημοι"  (προφασιζόμενοι  τις συνεχιζόμενες  καταλήψεις στο νησί) δήλωσαν δημόσια "αδυναμία"  και αποφάσισαν τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης. Όμως η  Συνέλευση των Εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι εργαζόμενοι του δήμου Σύρου και σύσσωμοι οι γονείς, μαθητές και πολίτες της Σύρου αποφασισαν η παρέλαση να γίνει κανονικά.
Στην εξέδρα  των επισήμων κάθισαν νήπια κρατώντας ελληνικές σημαίες και ο μαναδικός εν ζωή αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης με τη συζυγό του. Η παρέλαση,στην οποία πήραν μέρος όλα τα σχολεία του νησιού ,καταχειροκροτήθηκε  από τους εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλ.Μιαούλη.
Μετά την παρέλαση ακολούθησε διαδήλωση με πολιτικά συνθήματα, με τη συμμετοχή εργαζομένων και μαθητών κατειλημμένων σχολείων,προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης, και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ερμούπολης .

Δείτε σχετικό βίντεο της μαθητικής παρέλασης : http://www.youtube.com/watch?v=FyvsENLnRPg

1 σχόλιο:

  1. τα ποντίκια όπως πάντα κρυμμένα, έτοιμα να πηδήξουν όποτε αρχίσει το πλοίο να βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.