Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Όλοι/ες στο δρόμο για την ανατροπή

                                                            «Φυσάει μέσα στην οργισμένη καρδιά του λαού»        Τάσος Λειβαδίτης
                                                                                                                              Η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία,  το προαναγγελθέν φορολογικό νομοσχέδιο, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, δηλώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει σε βαθιά και μόνιμη πτώχευση τον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.  Η πρωτοφανής επιθετικότητα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης –Ε.Ε και Δ.Ν.Τ και των λοιπών πρόθυμων συμμάχων τους (Ν.Δ -ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΔΗΜΑΡ) δηλώνει την προσπάθεια της αστικής τάξης, όχι να ελέγξει το δημόσιο χρέος, αλλά να εξασφαλίσει την απαξίωση της εργασίας, προκειμένου να οικοδομηθεί ένας νέος γύρος ταξικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών (υγεία-παιδεία). Στο ψευτο-δίλημμα θυσίες ή χρεοκοπία, η ελληνική άρχουσα τάξη και τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα απαντούν και θυσίες και πτώχευση της κοινωνίας. Καθόλου τυχαία, τη ίδια στιγμή που θυσιάζονται οι εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους, χαρίζονται 863 εκατ. ευρώ στην Proton Bank του «φιλάνθρωπου» κύριου Λαυρεντιάδη. Δύο διαφορετικές όψεις της ίδιας πραγματικότητας που αποκαλύπτουν το ταξικό περιεχόμενο της «εθνικής προσπάθειας» της κυβέρνησης για διάσωση της χώρας.            

Το σχέδιο – λαιμητόμος του εργατικού εισοδήματος που κατέθεσε η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας μετατρέπει τους μισθούς μας σε βοηθήματα πείνας. Προχωρά σε παραπέρα μειώσεις των αποδοχών μας από 20 έως 50%, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα έχουν αφαιρέσει ονομαστικά από το συνολικό μας εισόδημα πάνω από 4 μισθούς. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, στο επόμενο διάστημα, αναμένονται μαζικές απολύσεις, μέσα από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης, ένα καθεστώς που η πατρότητα του ανήκει δικαιωματικά στη Ν.Δ. Εν συντομία, τα εργασιακά δικαιώματα και η μονιμότητα στην απασχόληση καταστρατηγούνται άμεσα, μετατρέποντας το δημόσιο σε μια ιδιωτική επιχείριση με εργασιακό καθεστώς και μισθολογικές απολαβές Ινδίας.

Με το νέο μισθολόγιο :

1.  Καταργούνται όλες οι μισθολογικές αυξήσεις – προϊόντα απεργιακών αγώνων  40 και 50 ημερών, που ονομάστηκαν «επιδόματα», εκτός του οικογενειακού, θέσης, παραμεθορίου και ειδικών συνθηκών, διαμορφώνοντας τον κατώτερο μισθό στο δημόσιο στα 780 ευρώ μεικτά
2.  Συνδέεται η μισθολογική ωρίμανση –εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου με το νέο βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται η αξιολόγηση προκειμένου να δημιουργηθούν αξεπέραστα εμπόδια αλλά και ποσοστώσεις μεταξύ των υπαλλήλων στη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μισθολογική και εργασιακή στασιμότητα του κάθε εργαζομένου. Καθόλου τυχαία από τους 10 υπαλλήλους που εισάγονται σήμερα στο Δημόσιο ούτε 2 δε θα φτάσουν τελικά στο βαθμό Α.
3.  Καθιερώνεται το «κίνητρο επίτευξης στόχων» (ΚΕΣ) το οποίο δεν θα το παίρνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι επιτυγχάνουν τους δείκτες αποδοτικότητας και αυτοί και πάλι με προϋποθέσεις. Το ΚΕΣ δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 3% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης, άρα δε θα μπορούν να το πάρουν όλοι ακόμα και αν έχουν πετύχει τους στόχους της υπηρεσίας τους και πάντα με την προϋπόθεση ότι και η υπηρεσία που κάποιος εργάζεται θα πρέπει να έχει πετύχει και αυτή τους επιθυμητούς στόχους. Δημιουργείται, κατά συνέπεια, ένα αυταρχικό διοικητικό πλαίσιο που στοχεύει στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων στους στόχους του κράτους. Αντίστοιχα η αξιολόγηση της συμπεριφοράς των των εργαζομένων ως κριτήριο για τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη επαναφέρει το ελληνικό κράτος, με σύγχρονους όρους, στην εποχή της «εθνικοφροσύνης» και των αντιδημοκρατικών πρακτικών. Στο βαθμό μάλιστα που οι διάφορες αξιολογικές επιτροπές θα συγκροτούνται με πολιτικές αποφάσεις, είναι προφανές ότι θα κυριαρχήσουν οι πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι και η προαγωγή των «δικών μας παιδιών».    
4.  Προωθείται η εξίσωση των μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς τα κάτω, διαμορφώνοντας
τους όρους για μια άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση της εργατικής τάξης στο ιδιωτικό τομέα μέσα από τη δημιουργία εργαζομένων των 500 και 400 ευρώ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση καταργεί και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και συζητά με την τρόϊκα την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα οδηγήσει στη μείωση κατά 30% των αποδοχών των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, αυτή η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει σε μια ύφεση που θα θυμίζει εμπόλεμη περίοδο και σε μια πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας. Στη βάση αυτών των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων διαμορφώνονται και οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Επένδυσης για το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η περιβόητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται και που πρόθυμα υιοθετεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα διάφορα ξεπουλημένα Εργατικά Κέντρα θα βασίζεται πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα. Η ανάπτυξη τους δεν είναι  για μας. Η πτώχευση της κοινωνίας είναι  απαραίτητη προϋπόθεση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών. Με άλλα λόγια, η επίθεση είναι ενιαία για όλους τους εργαζομένους είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα

Συναδέλφισσα/ε
Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πτώχευσή μας. Μέσα από μαζικούς πανδημοσιουπαλληλικούς- πανεργατικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική κοινωνικής κα οικονομικής οπισθοδρόμησης κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ. Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Ήρθε η ώρα των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων  
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ !
Οργανωμένος λαϊκός – ταξικός αγώνας ΤΩΡΑ  για να ηττηθεί η πολιτική «σοκ και δέος» του κεφαλαίου. Να ανατραπεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να εκδιωχθούν Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Να ανατραπεί  το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και όλες οι ρυθμίσεις σφαγιασμού εργασιακών δικαιωμάτων. Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία .
ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΤΩΡΑ.
Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο(μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό). Άρνηση – διαγραφή του χρέους. Αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Άρνηση πληρωμής των κεφαλικών φόρων και των χαρατσιών. ΌΧΙ στο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ και της Ε.Ε.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε :
·         Σε πανδημοσιοϋπαλληλική συνέλευση προγραμματισμού δράσης τη Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 18:30 στο Πνευματικό κέντρο
·         Σε πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη.

Όλοι/ες στο δρόμο, στη συνέλευση, στις επιτροπές αγώνα, στην απεργία για την ανατροπή.

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.