Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Κάλεσμα για κινητοποιήσεις διαρκείας

Α. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ν.Α. ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) σε εφαρμογή  της απόφασης  της γενικής συνέλευσης  της 21ης Σεπτέμβρη για άμεση προκήρυξη απεργίας σε περίπτωση που ανακοινωθεί οποιαδήποτε απειλή για την εργασιακή υπόσταση των μελών του συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μόλις γνωστοποιήθηκε το σχέδιο νόμου – έκτρωμα  της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία – προάγγελο των μαζικών απολύσεων, την νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, που απειλεί άμεσα την εργασιακή μας υπόσταση ακόμη και την δυνατότητα επιβίωσής μας, συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του στη Σύρο.
   Στην Συνέλευση αυτή έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της παν – δημοσιοϋπαλληλικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο την Τετάρτη 12 Οκτώβρη με συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, τον Σύλλογο Υπαλλήλων  ΠΝΑ  ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου), ΣΥΝΑΝΚ ( αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου, Τμήμα Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΕΤΕ – ΔΕΗ ΤΔΕ Σύρου, Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, διοικητικό προσωπικό μονάδας Σύρου πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΠΝΑ αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει τις προτάσεις της παν – δημοσιοϋπαλληλικής Συνέλευσης και να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην Σύρο σε όσους συναδέλφους άλλων υπηρεσιών βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, πορεία προς το  δημαρχιακό μέγαρο που τελεί υπό κατάληψη ενώ αποφασίστηκαν επίσης :

1.    Κάλεσμα σε  όλα τα σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του νησιού να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας με στόχο σε πρώτη φάση το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών  αλλά και πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας αρχικά για ένα πενθήμερο και σε δεύτερη φάση για κλιμάκωση με πολιτική απεργία διαρκείας.
2.   Κάλεσμα στα αντίστοιχα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά  όργανα να λάβουν ανάλογες αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με πολιτική απεργία διαρκείας.
3.   Αποφασιστική έμπρακτη στήριξη των  κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασίσει τα σωματεία στους ΟΤΑ Σύρου, στην αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και  η Ένωση Μηχανικών (Τμ. Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής).
4.  Συμμετοχή στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 6:30 στην Πλ. Μιαούλη και  Σάββατο  15 Οκτώβρη στις 11:00 στο ίδιο μέρος καθώς  και στις πανελλαδικές απεργίες που τυχόν εξαγγελθούν.
5.   Κάλεσμα σε οργανωμένη περιφρούρηση των χώρων εργασίας  και παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 19 Οκτώβρη  στις 11:00 έξω από το Νεώριο και το ΙΚΑ.
6.  Συμμετοχή στη νέα παν – δημοσιοϋπαλληλική συνέλευση, ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τους συνταξιούχους, καθώς και τους άνεργους    την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.
7.   Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό  τομέα να οργανώσουν συλλογική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής στα χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση.

Β. Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του πρέσβη της Γερμανίας στη Σύρο. Άμεσα αποφασίστηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία για την ενημέρωση του πρέσβη για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας η άθλια πολιτική κυβέρνησης – ΤΡΟΙΚΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης . Κατασκευάστηκε πανό με το σύνθημα στα γερμανικά « Εργαζόμενοι της Ευρώπης ενωμένοι ενάντια στην ΤΡΟΙΚΑ»  με το οποίο υποδεχθήκαμε τον πρέσβη μαζί με τους συναδέλφους του Σωματείου ΟΤΑ Σύρου και άλλους εργαζόμενους.
   Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι  κατά τρόπο εντελώς ειρηνικό ζήτησαν να ενημερωθεί ο πρέσβης μετά το πέρας της επίσκεψής του στον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό,  αφού ο πρέσβης προτίμησε να απομακρυνθεί βιαστικά…. 

   Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ διακόπηκε το μεσημέρι για να συνεχιστεί την επόμενη ημέρα.

Στηρίζουμε την επιλογή μας  στον δρόμο του  αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!
Διεκδικούμε εργασιακές συνθήκες, αμοιβές και κοινωνικά δικαιώματα  που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες !
Διεκδικούμε  υγεία, παιδεία, ασφάλιση δημόσια και δωρεάν και για όλους !
Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο κράτος που θα υπηρετεί και θα στηρίζει τους εργαζόμενους και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.