Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου : Η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων τόσο στις περιφερειακές ενότητες Κυκλάδων ( πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κυκλάδων) όσο και στο Δήμο Σύρου  - Ερμούπολης   και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου   ( Νότιο Αιγαίο). Αυτό το νόημα είχε και η επιτόπου παρουσία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Λ. Καφαντάρη   την Παρασκευή στις 14 Οκτώβρη στους χώρους των κινητοποιήσεων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου  ήδη πριν τις τελευταίες εκλογές για την τοπική διοίκηση, είχε εκφράσει όλη την αλήθεια στους εργαζόμενους για τους  πραγματικούς  στόχους του   «Καλλικράτη» αλλά και της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, αλλά  ουσιαστικά εξαιτίας της  καπιταλιστικής κρίσης υπερκερδών,  κυβέρνηση   – Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλο κεφάλαιο , επιτίθενται στους εργαζόμενους  με αποκλειστικό στόχο  να εξασφαλίσουν τα  κέρδη  του κεφαλαίου, των τραπεζών και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ομίλων.  Σε αυτή τους την επιχείρηση είχαν και έχουν  την στήριξη των  πολιτικών  και συνδικαλιστικών δυνάμεων που ορκίζονται την πολιτική  της “ανταγωνιστικότητας” και της «επιχειρηματικότητας»,  ανεξάρτητα αν μετά παρουσιάζονται ως «αθώοι του αίματος» υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας. Πρώτα ψηφίζουν τα δεσμά των εργαζομένων ( συνθήκες, νόμοι κ.λ.π. και μετά «διαμαρτύρονται» για τις συνέπειες !
Απαρέγκλιτη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  είναι ότι, μόνο ο οργανωμένος αγώνας  μέσα στους χώρους δουλειάς, στα Σωματεία και στις λαϊκές επιτροπές, απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων και των κομμάτων που τη στηρίζουν, μπορεί πραγματικά να δώσει διέξοδο υπέρ του λαού. Η διέξοδος αυτή δεν μπορεί παρά να στοχεύει να απολαύσουν οι εργαζόμενοι, τον πλούτο που παράγουν καθιστώντας  επίκαιρη όσο ποτέ την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για Λαϊκή Οικονομία – Λαϊκή Εξουσία, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, καθώς και των κομμάτων που την στηρίζουν είναι απαραίτητη προϋπόθεση !
Η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος . Είναι στο χέρι μας οι θυσίες που κάνουμε να πιάσουν τόπο !
Έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στο δίκιο και την δύναμη των εργαζομένων, θα είμαστε αγωνιστικά μαζί με τους εργαζόμενους στο Νότιο Αιγαίο, θέτοντας άμεσα ζήτημα  να πάρει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου για έμπρακτη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για την απόσυρση του πολυ – νόμου λαιμητόμος αλλά και του συνόλου των αντεργατικών νόμων !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.