Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Καταγγέλουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό του Νεωρίου

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Σ.Υ.Π.Ν.Α.) νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αποφάσισε ομόφωνα:
Εκφράζουμε την  πλήρη στήριξη μας στους εργαζόμενους στο ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου που προτίθενται ν’ απεργήσουν με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, παρά την πρωτοφανή και ανεξήγητη για τα σημερινά δεδομένα απόφαση του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου του Νεωρίου για 2ωρη στάση εργασίας.
Μας θλίβει το γεγονός ότι μέρος των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε ομηρία και στυγνό εκβιασμό, θα αναγκαστούν να συμμετέχουν στη δίωρη στάση εργασίας του σωματείου.
Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε   την σκοπιμότητα της απόφασης, όπως πληροφορηθήκαμε  του ΔΣ, χωρίς τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της χώρας και του Νεωρίου ειδικότερα, και μάλιστα μπροστά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου  - έκτρωμα που μεταξύ άλλων διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις και υποχρεώνει σε καταβολή άμεσου φόρου εισοδήματα στο κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας !
Δυστυχώς, μας έρχονται μνήμες και εικόνες της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο ναυπηγείο στις 21 Μαρτίου 2011 όπου ορισμένοι  εκπρόσωποι εργαζομένων,  επέλεξαν  για άλλη μια φορά, αντί της διεκδίκησης, το ρόλο του  χειροκροτητή και τις  δημόσιες σχέσεις , προετοιμάζοντας  αυτά που επακολούθησαν τους επόμενους μήνες για το Νεώριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.