Κατά την συνεδρίαση του του Δ.Σ. του κέντρου πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων» που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη την Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2011 παρουσία της προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Μ. Μαλιώρη, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Σιγάλας σημείωσε τα εξής :
Προκαλούν εντύπωση οι εισηγήσεις τόσο της κ. Μαλιώρη όσο και του προέδρου του Δ.Σ. κέντρου πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων» και αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Πουσσαίου, για την ανάπτυξη των δράσεων του «ΘΗΣΕΑ» στα νησιά των Κυκλάδων, όταν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων τα κέντρα πρόληψης, θα κληθούν να δουλέψουν το 2012 με το 25 έως 30% της προβλεπόμενης επιχορήγησης ! Την ίδια εποχή που η αντίληψη της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται και στον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο, είναι ότι η τοξικομανία είναι ασθένεια ( !) και οι τοξικομανείς άρρωστοι και άρα χρειάζεται απλά η βέλτιστη πολιτική διαχείρισης, την ίδια εποχή όπου προτάσσεται από τις ίδιες δυνάμεις η παροχή υποκατάστατων, ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός σε «μαλακά» και «σκληρά» και αποενοχοποιείται η χρήση, την ίδια εποχή στραγγαλίζονται οικονομικά τα κέντρα πρόληψης !
Μετά τις μεγάλες περικοπές του 2011, όπου τα κέντρα πρόληψης κλήθηκαν να δουλέψουν στηριζόμενα στο φιλότιμο των εργαζομένων, έρχονται οι νέες εξαγγελίες που οδηγούν μαθηματικά την πρόληψη στην συρρίκνωση και την απαξία. Με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει θέσεις εργασίας και την προϋπάρχουσα υποστελέχωση του κέντρου, γίνεται αντιληπτό ότι η πρόληψη της τοξικοεξάρτησης εγκαταλείπεται στην τύχη της.
Σε αυτό το πλαίσιο προκαλεί αλγεινή εντύπωση η θέση τόσο του κ. Πουσσαίου όσο και της κ. Μαλιώρη ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους μπορούν να καλυφθούν από τον εθελοντισμό ( !). Την ώρα που η ανεργία θερίζει, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα νησιά μας καταδικάζονται στην εξαθλίωση από τη κυβερνητική πολιτική διάσωσης των κερδών, αποτελεί τουλάχιστο απρέπεια να καλούνται εθελοντές για να καλύψουν υποχρεώσεις της συντεταγμένης (;) πολιτείας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και ο ρόλος αιρετών και λοιπών θεσμικών αξιωματούχων ως «διακινητών» της κυβερνητικής πολιτικής…
Όπως τόνισε ο Β. Σιγάλας, ο αγώνας ενάντια στην εξάρτηση και όλα τα ναρκωτικά χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.