Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ: "Μας ξεπούλησε η ΠΟΕ ΟΤΑ"-Συνεχίζουν την κατάληψη

Με μια λιτή -πλην απολύτως ξεκάθαρη ως προς τις προθέσεις της- ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) μάς καθιστούσε σαφές την Παρασκευή ότι, εναρμονισμένη με το κλίμα και την τάση των ημερών, μάς ξεπουλάει χωρίς δεύτερη σκέψη πετώντας στα όρνεα έναν αγώνα, η εκκίνηση του οποίου εδράζεται σε αιτήματα που σχετίζονται κεντρικά με την περίσωση της αξιοπρέπειάς μας.
Με τη χώρα να βρίσκεται εδώ και καιρό σε «εμπόλεμη κατάσταση», έχοντας ήδη εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματά της, με το ξένης εμπνεύσεως πολυνομοσχέδιο-«λαιμητόμο» για τη ζωή όλων των Ελλήνων πολιτών να έχει ήδη ψηφιστεί εν μέσω κροκοδείλιων δακρύων, δηλώσεων εντυπωσιασμού, δηλώσεων πλήρους υποταγής («Ναι σε όλα»), αλλά και διαγραφής για λόγους «εθνικής ευθύνης», οι λύσεις που μας απομένουν δεν είναι πολλές.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που εδώ και 12 ημέρες έχουμε προχωρήσει σε κλείσιμο και κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου, αποφασίσαμε σήμερα κατά τη γενική συνέλευση τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας και αυτήν την εβδομάδα. Θεωρούμε ότι η αντίσταση είναι πλέον μονόδρομος και ακόμη κι αν χρειαστεί το δρόμο αυτό να τον διαβούμε μόνοι μας, τότε αυτό θα πράξουμε.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της καταστροφής που ήδη συντελείται και προφανώς της πλήρους διάλυσης που έπεται. Ο ιδιωτικός τομέας πρόκειται να συνθλιβεί, ο δημόσιος να κατακερματιστεί και να εκχωρηθεί σε ιδιώτες, ο εμπορικός κόσμος να καταρρεύσει, για να μην αναφέρουμε τις φοροεπιδρομές και τις νέες περικοπές, απολύσεις, συνταγματική άρση της μονιμότητας που αναγκαστικά θα έλθουν όταν θα τεθεί και πάλι -κατά την προσφιλή κυβερνητική τακτική- εκβιαστικά τους προσεχείς μήνες το δίλημμα «νέες περικοπές ή 7η δόση».
Την προηγούμενη εβδομάδα οι πολίτες που διαδήλωσαν βροντοφώναξαν «δεν αντέχουμε άλλο». Πράγματι, οι αντοχές όλων μας έχουν εξαντληθεί αλλά πρέπει να γίνουν πράξη. Η αλλαγή δεν μπορεί να έλθει χωρίς συνειδητή και έμπρακτη συμμετοχή σε συλλογικότητες που αυτή τη στιγμή παραμένουν ο τελευταίος θύλακας αντίστασης.
Καλούμε όλους τους πολίτες να αφυπνιστούν. Καλούμε όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που όλοι και όλες έχουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση του ρόλου που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εξυπηρέτηση των βασικών καθημερινών αναγκών των πολιτών, οι οποίες πλήττονται μέσω της κινητοποίησής μας, και δίνοντας προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, αποφασίσαμε τη διεύρυνση της αποκομιδής απορριμμάτων εκτός από τα ευαίσθητα σημεία από όπου ήδη γίνεται (νοσοκομείο, σχολεία, νεκροταφείο) και από αλλού.
Έτσι, σήμερα το βράδυ οι συνάδελφοι στην καθαριότητα θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της κατάστασης σε σημεία όπου παρατηρείται έντονη συσσώρευση απορριμμάτων.

Όμως, καλούμε και εσάς, τον κόσμο της Σύρου, να συμβάλετε στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και να μην αποθέτετε, στο μέτρο του δυνατού, τα οικιακά απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων, ειδικά σε αυτούς όπου ήδη υπάρχει μεγάλη συσσώρευση.

Συμπολίτες μας,

Το πρόβλημα από δικό μας (όπως κάποιοι εσφαλμένα θεωρούν) θα γίνει σύντομα και πρόβλημα όλων. Η κοινωνία της Σύρου βασίζεται εν πολλοίς στο απλήρωτο αυτή τη στιγμή ΝΕΩΡΙΟ και στον πολύ σύντομα εξαιρετικά κακοπληρωμένο δημόσιο τομέα, η στοχοποίηση και δυσφήμιση του οποίου έχει γίνει καραμέλα στα χείλη πολλών. Όμως, αν πράγματι στόχος ήταν το δημόσιο, τι σχέση μπορεί να έχει το τη δωδεκάτη ώρα εμπνευσθέν αρ. 37 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε;
Είναι προφανές ότι πρόκειται για στοχευμένη προσπάθεια διάλυσης κάθε κοινωνικής αντίστασης και κάθε -με αγώνες ετών- κερδισμένου εργασιακού δικαιώματος, σε μια χώρα που ξεπουλήθηκε εθνικά και οδηγήθηκε οικειοθελώς, δεμένη χειροπόδαρα στο Δ.Ν.Τ., για να μας πλασάρει σήμερα ότι πλέον δεν υπάρχει διέξοδος ούτε και ελπίδα διαφυγής.  

Ο αγώνας που διεξάγουμε αυτή τη στιγμή δεν έχει απλώς την προκάλυψη ενός κατά βάση σωστού και δίκαιου αγώνα με κλαδικά αιτήματα. Είναι ένας αγώνας για όλους τους πολίτες. Ένας αγώνας που στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των πολιτών και στη συστράτευση με κοινό αίτημα την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.

Σας καλούμε σε αυτή την κρίσιμη ώρα να μην αδρανήσουμε. Να μη σκύψουμε το κεφάλι, να παλέψουμε για να μην πέσουμε αμαχητί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.