Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο Ερμούπολης

Υπό κατάληψη διαρκείας βρίσκονται από την Πέμπτη 13/10 το πρωί  το Δημαρχείο της Σύρου καθώς και όλες οι υπηρεσίες και τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Σύρου,  που στεγάζονται σε άλλους χώρους. ( Τα τρία κτίρια των τ. Δήμων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Κ.Ε.Π., τα ΚΑΠΗ, το Κλειστό Γυμναστήριο, Παιδικοί Σταθμοί )κ.α.
Σύμφωνα με δηλώσεις μελών του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου,οι καταλήψεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Σε δελτίο τύπου του Σωματείου αναφέρεται:
"Μετά από συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Σύρου, σήμερα στις 12/10/2011, αποφασίστηκε ομόφωνα η ΚΑΤΑΛΗΨΗ και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και συγκεκριμένα των χώρων των τριών Δημαρχείων του νησιού, της Πολεοδομίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των ΚΕΠ, των ΝΠΔΔ , της καθαριότητας και του ΧΥΤΑ, την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με περαιτέρω κλιμάκωση και τις επόμενες ημέρες με κορύφωση την Πανελλαδική γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011.
Μπαίνουμε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. Δεν διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωσή μας καθώς και των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα μας αφαιρούν.
Μαζί με τη μείωση των δικών μας μισθών μειώνονται και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργήθηκαν και καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., αυξήθηκε η ανεργία κλείνουν κατά δεκάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις, νοσεί η ίδια η κοινωνία. Στο εγγύς μέλλον και με την εργασιακή εφεδρεία πρόκειται να βγουν εκτός εργασίας και να απολυθούν κατά χιλιάδες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που θα προστεθούν στο 1.000.000 των ανέργων.
Συνάδελφοι, είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ξεκινήστε καταλήψεις σε όλους τους χώρους των δημαρχείων του νησιού σας.
Αν τους αφήσουμε δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Δεν υποχωρούμε, δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν τους.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.