Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΑΝΚ Συνεχίζουν τις καταλήψεις έως 31/10

Εμείς οι  υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων που εργαζόμαστε στο δημόσιο στις Κυκλάδες, όπως και όλοι οι  εργαζόμενοι και  τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας , αντιμετωπίζουμε  τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του συνεχώς αναθεωρούμενου προς το αντιλαϊκότερο μνημονίου, που  ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.
Ο στημένος εκβιασμός για την 6η δόση του μνημονίου, η τρομοκρατία των εργαζομένων που ζήσαμε για να περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» – λαιμητόμος εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, η συντονισμένη, ολομέτωπη, επίθεση κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων δείχνουν το μέλλον. Για πρώτη φορά από την δημιουργία το Ελληνικού κράτους και έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κουρελιάζοντας έτσι σύνταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις Δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Μας αφοπλίσανε, μας απομονώσανε, μας στοχοποίησαν, μας λασπολόγησαν, μας ισοπέδωσαν και τώρα μας αφαιρούν και το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που  διαλύει  τις αυταπάτες και τις θεωρίες για εξανθρωπισμό του συστήματος, βάζει αντικειμενικά επί τάπητος ιστορικά ερωτήματα που από την απάντησή τους θα κριθεί το μέλλον του λαού μας. Σ’ αυτά τα ερωτήματα οι υπάλληλοι του δημοσίου όπως και όλοι  οι εργαζόμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε πατώντας πάνω  στους αγώνες που κάναμε  όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας όμως την στρατηγική που ενοποιεί τους στόχους πάλης με βάση τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, ξεπερνώντας τις λογικές των δήθεν εφικτών αποκομμένων κλαδικών στόχων.
Τι άλλο εκβιασμό θα ζήσουμε για την 7η δόση (Μάρτιος 2012);
Πόσοι μισθωτοί θα πρέπει να απολυθούν;
Πόσα μαγαζιά θα πρέπει να κλείσουν;
Πόσα φιλέτα οικόπεδα θα ξεπουληθούν;

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ “ΣΩΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Εμείς οι υπάλληλοι του δημοσίου του νομού μας, δηλώνουμε ότι ξεκινάμε αγώνα για το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση. Παλεύουμε για να μην εγκαταλείψουμε τα νησιά μας, για να μην γίνουμε οικονομικοί μετανάστες.

Αποφασίζουμε την συνέχιση των καταλήψεων  από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έως και Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συζήτηση για την εκλογοαπολογιστική  και καταστατική συνέλευση.
Δεν πληρώνουμε τα συνεχόμενα χαράτσια (Δ.Ε.Η., έκτακτες εισφορές κ.λπ. ) διότι δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε.

Αποχή των υπαλλήλων από κάθε μη αμειβόμενη δραστηριότητα, όπως εκτός έδρας μετακινήσεις για τις οποίες δεν προκαταβάλλονται τα έξοδα.

Προκήρυξη στάσεων εργασίας για το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποτραπούν (δημοπρασίες έργων, Οικονομική Επιτροπή, Περιφερειακό Συμβούλιο, Επιτροπές Εξετάσεων).

Συμμετοχή στην πανσυριανή συνέλευση των εργαζομένων την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 18:30.

Νέα Γενική Συνέλευση Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ώρα 10:00 π.μ.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε μαζικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των εκβιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.