Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ Για τη «γηπεδοποίηση» του δημοτικού συμβουλίου

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης που διεξήχθη χθες το απόγευμα με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τις επιδράσεις που θα έχει στην κοινωνία της Σύρου η ενδεχόμενη ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου», φάνηκε να είναι κατώτερη των περιστάσεων, προσβάλλοντας τη δημοκρατία, καταργώντας κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και υποβιβάζοντας τη λειτουργία του ίδιου του Σώματος.
Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, την ίδια ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταστροφή, με ορατή την απειλή πλήρους διάλυσης του κοινωνικού ιστού, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κ. Απέργης, προφανώς θεώρησε ότι είναι ο χρόνος και ο χώρος κατάλληλος για μεγαλόσχημες κορώνες κενές νοήματος.
Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί με τους οποίους απευθύνθηκε στο συνάδελφο κ. Π. Καρακατσάνη φάνηκε πως μόνο στόχο είχαν την καταρράκωση της προσωπικότητας και της υπαλληλικής ιδιότητάς του, για να μην αναφέρουμε ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν έως και ποινικά κολάσιμοι. Η κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε δεν επιτρέπει σε κανέναν να καταφέρεται εναντίον ανθρώπων οι οποίοι αγωνίζονται πλέον μόνο για την αξιοπρέπειά τους. Ευτυχώς, η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά τα πάντα για όλους μας, μηδενός εξαιρουμένου και μπορεί να κρίνει. Η «γηπεδοποίηση» του δημοτικού συμβουλίου δε συνάδει ούτε στο ελάχιστο με τη λειτουργία και την αποστολή του οργάνου, προσβάλλει δε και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του κ. Απέργη. 
Η επιθετική ρητορική του κ. Απέργη δε σταμάτησε στο συγκεκριμένο συνάδελφο, αλλά στράφηκε εμμέσως και εναντίον όλων των συναδέλφων που παρευρέθηκαν στο συμβούλιο, χαρακτηρίζοντάς τους «τραμπούκους».
Το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Σύρου και όλοι οι συνάδελφοι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές και είναι απορίας άξιο το γιατί δε ζητήθηκε η αποπομπή του κ. Απέργη, καθώς, πέραν του παραπάνω συμβάντος δημιουργούσε διαρκώς πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, υποβιβάζοντας και το θέμα και τη σοβαρότητά του, ένα θέμα που δεν αγγίζει μόνο τους εργαζομένους στους Δήμους, αλλά γενικότερα στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, επιφέροντας τρομακτικές συνέπειες στο σύνολο της ελληνικής και τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.