Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

''Κουρασμένα άλογα" η δημοτική αρχή


Η Πορεία του Ενιαίου πλέον Δήμου είναι αρνητική σε όλα τα επίπεδα, τα κουρασμένα άλογα δεν έχουν δύναμη να σύρουν το βαρύ φορτίο που ανέλαβαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι ιδέες στέρεψαν, η διαχείριση του Δήμου και των Νομικών προσώπων και η Πολιτική τους ακολουθεί και παίρνει για παράδειγμα το ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ πλέον Ελληνικό κράτος.

Ο διαχωρισμός των δημοτών και των περιοχών φάνηκε ξεκάθαρα εξ αρχής με τη διάλυση των δύο μικρών, νοικοκυρεμένων και οργανωμένων δήμων, τα στοιχεία του Ισολογισμού έναρξης που παρουσιάστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το αποδεικνύουν.

Οι αριθμοί αδιάψευστοι μάρτυρες δείχνουν το μπάχαλο που επικρατούσε στον Δήμο Ερμούπολης, τα ανείσπρακτα τέλη και ποσά στα ύψη (για μικροπολιτική ποτέ δεν έγιναν διαδικασίες να εισπραχθούν), η περιουσία του συρρικνώθηκε από κακούς χειρισμούς και υπολογισμούς, οι απαιτήσεις τρίτων μεγάλες, χωρίς να έχουν καταγραφεί και αυτές των Δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών προσώπων.

Η Οργάνωση του Ενιαίου Δήμου ένα μεγάλο μπάχαλο, κακή αρχή, διάσπαρτες υπηρεσίες, στριμώχθηκαν και στοιβάχτηκαν στο Δημαρχείο της Πόλης που δεν τους χωρά, αρμοδιότητες και εξυπηρέτηση μηδενική, το προσωπικό ψάχνεται χωρίς βάση και χωρίς υπευθύνους, ένας Αντιδήμαρχος προσπαθεί να φέρει βόλτα όλο το Νησί.

Οι Χωρικοί Αντιδήμαρχοι κατ' όνομα μόνο αναλώνονται στην πόλη και όχι στην Περιφέρεια τους, τα Τοπικά Συμβούλια σε αδράνεια χωρίς προσωπικό και πόρους, τα χωριά και η Πόλη στο έλεος της φωτιάς, της εγκατάλειψης, της ερήμωσης.

Η Δημοκρατία εξαντλείται στην Εκτελεστική Επιτροπή .Δήμαρχος ,Αντιδήμαρχοι, οι Σοφοί του νησιού αποφασίζουν, αλλά δεν αφουγκράζονται την Τοπική Κοινωνία, δεν διαβουλεύονται με τους Τοπικούς Φορείς και Συλλόγους, που πάει το Νησί κανείς δεν ξέρει.

Το Καλοκαίρι πέρασε, αναλώθηκε η Δημοτική Αρχή σε εκδηλώσεις, τα αποτελέσματα, το κόστος, το όφελος, η προσφορά, δεν θα αξιολογηθούν ποτέ, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν την τελευταία ώρα, χωρίς προγραμματισμό και προβολή, χωρίς διασύνδεση με τον Τουρισμό για να υπάρξει όφελος και αποτέλεσμα.

Όλα τον Αύγουστο, δύο, τρεις εκδηλώσεις κάθε βραδιά, συναγωνίζονταν η μια την άλλη και τώρα τι;;; τελείωσε άδοξα και αυτό τοκαλοκαίρι;;; όπως άδοξα ξεκίνησε, εκλογές, κρίση, Καλλικράτης, έχουμε δικαιολογίες για να στηρίξουμε την ανυπαρξία, την προχειρότητα, τα λάθη, τη σπατάλη και ότι άλλο δεν μας βγαίνει, λες και άλλοι σχεδιάζουν και υλοποιούν.

Δώσαμε μάχη για ένα Ενιαίο Δήμο, από τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και πιστεύουμε σ αυτόν, τα ΛΑΘΗ όμως δεν οφείλονται στο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά στη ΛΑΘΟΣ Πολιτική της Δημοτικής Αρχής, αυτά πληρώνει ο τόπος και οι Δημότες.

Δεν είναι τυχαίο που δίπλα μας στην Τήνο μπήκαν τρία νέα πλοία πρωί απόγευμα, το ίδιο και στην Πάρο (και εκεί κρίση έχουν και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), δεν έμειναν όμως απαθείς και αδρανείς προχωρούν δυναμικά και η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί από πάνω, αυτοί απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να τη διαχειριστούν.

Ο Δήμος μας όμως δεν μπορεί να τους μιμείται γιατί μαθηματικά και γρήγορα οδηγούμαστε στην ίδια ακριβώς κατάσταση, ανεργία, κλειστές επιχειρήσεις και χρεοκοπία αυτό θα είναι το αποτέλεσμα και γρήγορα, οι δείκτες αυτό δείχνουν, αρνητικοί και αυξανόμενοι.

Λύσεις υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε, ΟΡΑΜΑ και ΙΔΕΕΣ υπάρχουν, το αποδείξαμε στο πρόσφατο παρελθόν και δεν χρειάζεται διαίρεση ο Δήμος για να πάει καλά δύο, τρεις δήμοι, μετρούν τα κουκιά και δεν τους βγαίνουν πλέον και ξαμολήθηκαν οι Σειρήνες της διάσπασης να περνούν νέες ιδέες, επιστροφή στο παρελθόν, τώρα που τους διαλύσαμε ας πάρουν ξανά το δικό τους δρόμο.

Η Τοπική Κοινωνία είναι πολύ μπροστά και δεν δέχεται διαιρέσεις, ούτε πολιτικές, ούτε θρησκευτικές ξεχάστε το και μη τις καλλιεργείτε, το έδαφος είναι πολύ άγονο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μεγάλη μάχη της Ανατροπής και της Αλλαγής σε αυτόν τον Τόπο, να σταματήσουμε τις σπατάλες, την κακοδιοίκηση, να Οργανώσουμε ένα νέο σύγχρονο μοντέλο Διοίκησης, έναν ψηφιακό  Δήμο και να προχωρήσουμε δυναμικά στην Ανάπτυξη του Τόπου που θα δώσει δουλειά στους ανέργους, τους νέους επιστήμονες, που θα στηρίξει τις επιχειρήσεις του νησιού.

Η συσπείρωση και διεύρυνση της Δημοτικής μας Ομάδας είναι μονόδρομος για εμάς που μας εμπιστεύτηκαν, για το Νησί και τους Ανθρώπους του, για μια την εφαρμογή μιας άλλης Πολιτικής που την έχει ανάγκη ο Βράχος μας, το καταλάβαμε και προχωράμε.

Σήμερα ο Δήμος μας είναι ο μεγάλος απών από τις εξελίξεις, σχεδιάζονται Ειδική Οικονομική Ζώνη, νοικιάζεται η Δίδυμη (το Φανάρι) και όλα αυτά τα μαθαίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημότες από τον τύπο και τα ΜΜΕ, αντί να είναι πρωτεργάτης στο σχεδιασμό της Ανάπτυξης με Επιχειρησιακό Σχέδιο και Πλάνο, είναι ουραγός και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Αναρωτιέται κανείς για την απάθεια, την αδιαφορία και την απραξία που τους διακρίνει, δεν πάει άλλο κύριοι, πρέπει να το καταλάβετε όσο πλέον είναι νωρίς, τα γρήγορα πλοία φεύγουν, ο χειμώνας μπαίνει πέντε ώρες για να φθάσουμε Πειραιά, από τις επόμενες μέρες, ακριβά εισιτήρια κι εσείς;;; ποιες θα είναι οι κινήσεις σας, οι αντιδράσεις σας;;; γνωστές τις ζήσαμε και πέρυσι, η δικαιολογία έτοιμη φταίει η κρίση, φταίει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ…

Η διαχείριση της εξουσίας δεν ωφελεί τον τόπο την πληρώνει ακριβά ο Δημότης, όλη η Δημοτική Αρχή μισθωτή, Πρόεδροι Αντιπρόεδροι, στα Νομικά Πρόσωπα, Δημοτικά Αυτοκίνητα και καύσιμα, ακριβές υπηρεσίες, σπατάλη, χαράτσια στα Δημοτικά τέλη, αυτή είναι η Πολιτική σας και αυτή δεν είναι του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι δική σας και είναι λανθασμένη.

Δημότες Δημότισσες,

Είμαστε εδώ παρόντες για να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον τόπο μας από τα λάθη της Δημοτικής Αρχής, είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη καθημερινά κόντρα στις αποφάσεις που φορτώνουν βάρη στο Δημότη, κόντρα στις αποφάσεις της σπάταλης διαχείρισης, απαιτούμε νοικοκύρεμα, οργάνωση, ευθύνη, χαμηλού κόστους υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας, ίση και δίκαιη μεταχείριση του Δημότη.

Είμαστε εδώ πλάι και μπροστά στους αγώνες για την Ανατροπή και την Αλλαγή της στείρας Πολιτικής της Δημοτικής Αρχής. Για ένα αύριο με Προοπτική, δουλειά και προκοπή της Τοπικής Κοινωνίας και της Οικονομίας.

 

Πάπιτσης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.