Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Α.ΜΕ ΣΥΡΑΣ Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας



 

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας.

Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας . Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που χρόνια μας πιπίλιζαν τα μυαλά με το παραμύθι ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για ανταγωνιστική οικονομία, γιατί η πίτα που δήθεν θα αυξάνονταν θα έφερνε αυξήσεις, θέσεις εργασίας, κοινωνικά δικαιώματα.

Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε, «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία».

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.

Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά

Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών

Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης. Είναι μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφαλαίο, όχι για τους εργαζόμενους. Απορρέουν από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων. Για αυτό και είναι ίδια και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την Ισπανία, τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, ακόμη και σε όσες χώρες είναι έξω από την ευρωζώνη και δεν έχουν κρίση. Για αυτό δε φτάνει μόνο να καταγγείλουμε και να παλέψουμε να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα επιβάλλουν. Δεν παλεύουμε για μια καλύτερη διαχείριση της αντεργατικής πολιτικής.

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!

Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.

Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.

 

Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία.

Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.

Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ


Γραμματεία Σύρου Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.