Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γυάρος: «όχι» στα αιολικά από τους αντιστασιακούς


Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Γυάρο εξέφρασαν ο  «Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974» και ο σύλλογος «ΓΥΑΡΟΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ».
Οι οργανώσεις πρώην αντιστασιακών αντιδρούν σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Σύρου το οποίο ζητά νομοθετικές αλλαγές ώστε να επιτραπεί η εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών στη Γυάρο.
Σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Σύρου ο πρόεδρος του «ΣΦΕΑ 1967-1974» Νίκος Τριανταφύλλου και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του «ΓΥΑΡΟΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ» Κώστας Κατσιμπίνης και Κώστας Μαραγκουδάκης υπογράμμισαν ότι το θέμα αυτό έχει ρυθμιστεί με την Υπουργική απόφαση του 2002 με την οποία το σύνολο του νησιού χαρακτηρίστηκε τόπος Ιστορικής Μνήμης και ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σημείωσαν δε πως τυχόν υιοθέτηση του αιτήματος των επιχειρηματικών ομίλων, θα σημάνει την ολοκληρωτική αλλοίωση της μορφολογίας του νησιού με την κατασκευή μεγάλου λιμενικού έργου, την διάνοιξη δρόμων, την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών ή και συστημάτων φωτοβολταϊκών κ.λ.π.
Ζήτησαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων να μην συγκατατεθεί στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γυάρο, να μην συγκατατεθεί στην προσβολή της Ιστορικής Μνήμης.

1 σχόλιο:

  1. Μα ειναι δυνατόν όλα πια μίζες και επενδυσεις?ντροπή μας φτάνει πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.