Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μήνυση κατά της υφυπουργού Παιδείας για τη συγχώνευση των Γενικών Λυκείων Σύρου

Στις 21/3/2011 –μέρα εκτρόπων απ΄τα ΜΑΤ στη Σύρο – είχε γίνει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως γνωστόν, η Σύσκεψη Φορέων της Σύρου με την Υφυπουργό Παιδείας κα Εύα Χριστοφιλοπούλου μ’αίτημα τη μη συγχώνευση των 2 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) σ’ένα. Στο τέλος της συνάντησης η Υφυπουργός υπεσχέθη να ξαναδεί το θέμα, καθώς – πλην άλλων – της είπαμε ότι οι Αίθουσες των ΓΕΛ είναι μικρές και δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση, δηλ. τα 20 μαθητών τμήματα ως μέσος όρος να γίνουν 32 μαθητών! Έτσι τις επόμενες ημέρες – με πρωτοβουλία της Δημοτικής μας Κίνησης – έγιναν συσκέψεις και απέστειλαν τις αποδείξεις που ζήτησε για τις μικρές αίθουσες, τόσο ο κ. Προϊστάμενος της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και – με σχέδια – οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Όμως αυτές τις μέρες δημοσοποιήθηκε συγχώνευση των 2 ΓΕΛ Σύρου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (ΦΕΚ): αριθμός 440/Β, της 18-3-2011, με υπογραφή της κας Χριστοφι-λοπούλου από 14-3-2011!!!... Έτσι προκύπτουν δύο σοβαρότατα ζητήματα: Το πρώτο, ότι η Υπουργική Απόφαση στο ΦΕΚ είναι παράνομη, διότι κατά Νόμο (1566/85) πρέπει να προϋπάρξει πρόταση συγχώνευσης από τοπικούς φορείς, αλλά ουδείς υπήρξε στη Σύρα να το προτείνει – κάτι που ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Ανδρέας Τζίνης στη Σύσκεψη της επισήμανε εμφατικώς!! Το δεύτερο, ότι η κα Υφυπουργός, στις 21-3-2011 στη Σύρο, μας εξαπάτησε λέγοντας ψέματα, αφού επτά μέρες πριν είχε υπογράψει τη συγχώνευση ως ΦΕΚ!!!
Έτσι η Δημοτική μας Κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9-5-2011 θα προτείνει να τεθεί το θέμα της δημοσίευσης της συγχώνευσης στο ΦΕΚ εκτός ημερησίας διατάξεως και – πλην άλλων – θα προτείνει:
-       Να προσφύγει ο Δήμος δικαστικώς κατά της παράνομης Υπουργικής Απόφασης
-       Να προτείνει στους τοπικούς Φορείς της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Ένωση Γωνέων – Κηδεμόνων Σύρου, Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου), αλλά και στους πανελλαδικούς (ΚΕΔΚΕ, ΟΛΜΕ, Ανωτάτη Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονέων) να προσφύγουν δικαστικώς κατά της παράνομης Υπουργικής Απόφασης.
-       Να υποβάλλει μήνυση προσωπικώς κατά της κας Εύας Χριστοφιλοπούλου για εξαπάτηση Δήμου – Φορέων στην εδώ Σύσκεψη της 21-3-2011.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ΄ΟΝΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.