Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1000 τραγούδια δωρεάν από το Μίκη Θεοδωράκη

Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1.000 τραγούδια από το έργο του  και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν  από χέρι σε χέρι. Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια, φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία του blog http://mikis1000songs.blogspot.com.
Ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και  μέσα από το διαδίκτυο.

Εδώ μπορείτε να “κατεβάσετε” τα 1.000 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη δωρεάν, τη “Συμφωνία των 1.000 τραγουδιών” όπως την ονομάζει ο ίδιος.


Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης στο σημείωμά του για την προσπάθεια αυτή:
“…όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μου, τα τραγούδια μου είναι για μένα έργο ζωής, σκοπός ζωής και λόγος ύπαρξης, η δε αξία τους δε μετριέται με χρήματα ούτε με άλλου τύπου συμφέροντα.
Και ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο το Λαό θα μπορούσε να προσπεράσει όλες αυτές τις κατεστημένες αντιλήψεις, συμφέροντα και εμπόδια και να προσφέρει ένα Έργο που ανήκει στο Λαό, στον ίδιο το Λαό; Έτσι χαίρομαι διπλά που τα 1.000 τραγούδια προχωράνε μέσα στο Λαό από χέρι σε χέρι, αργά αλλά σταθερά, έως ότου φτάσουν και στον τελευταίο Έλληνα, που όπως εγώ, “έχει κλείσει μες στην καρδιά του την Ελλάδα”. Και είμαι βέβαιος ότι αυτοί που θα έχουν την υπομονή και το ενδιαφέρον να γνωρίσουν και τα 1.000 τραγούδια, θα βρουν εκεί μέσα στο κύριο στοιχείο που με οδήγησε στη ζωή και το έργο μου: την Ελληνικότητα που αυτόν ειδικά τον καιρό περνά μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες μέσα στη χιλιόχρονη ιστορία αυτού του τόπου κι αυτού του Έθνους.
Για όσους ανησυχούν, προβληματίζονται και αναζητούν λύσεις, πρέπει να ξέρουν ότι όλα ξεκινούν από τρεις λέξεις: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελληνικότητα.
Και γι’ αυτόν κυρίως το λόγο θέλω τα 1.000 τραγούδια να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής, γιατί τότε μόνο πιστεύω ότι η ψυχή μου θα βρει ανάπαυση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.