Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΡΟΥ Να απομονωθεί το Εργατικό Κέντρο

Περίσσεψε η υποκρισία και χάθηκε το φιλότιμο από μεριάς της πλειοψηφίας  του Δήμου. 
Όπως είναι γνωστό, σε   σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο την Tετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011,  με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ( πρώην κρατική περιφέρεια) και συμμετοχή της διοίκησης του Ε.Κ.  και σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αποφασίσθηκε  να κληθούν οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.
Στην ίδια σύσκεψη, ζητήθηκε από την διοίκηση του Εργατικού  Κέντρου   να πάρει απόφαση συμμετοχής  στην απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 5 Οκτώβρη – καθώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είχε κηρύξει απεργία μόνο για τις ΔΕΚΟ, και να οργανωθεί, με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων, η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών κυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑ.
 Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αντί αυτών, αποφάσισε να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ( στην σύσκεψη ήταν παρών ο  αντιδήμαρχος κ. Δ. Ρούσσος) να στηρίξει την άρνηση πληρωμής  (δηλαδή  στρίβειν δια της “πάσας”....).
Το αποτέλεσμα  ήταν, από την μια, η πλειοψηφία του  Δημοτικού Συμβούλιου να αγνοήσει   το κάλεσμα   των σωματείων, αφού δεν μπήκε ούτε καν σαν θέμα συζήτησης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 7 Οκτώβρη, ενώ από την άλλη, το  Εργατικό  Κέντρο, κατά την προσφιλή τακτική του, έβαλε  στο συρτάρι την απεργία, οργανώνοντας  στην θέση της  απογευματινό συλλαλητήριο.
Για να ολοκληρωθεί η μεθόδευση,  στελέχη του Εργατικού Κέντρου φρόντισαν να υπονομεύσουν την ίδια την απεργία με δηλώσεις  τους  στον  Τύπο πως οι εργάτες δεν αντέχουν τις απεργίες..... 
Το μέτωπο των προθύμων της κυβέρνησης αποκαλύπτεται με το πιο προκλητικό τρόπο, καθώς  οι, κατά τα άλλα ανεξάρτητοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι , μαζί με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, είναι  στην πρώτη γραμμή υλοποίησης των Μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, της φοροληστείας, των απολύσεων και την υπονόμευσης των λαϊκών αγώνων.
Είναι πλέον φανερό σε κάθε καλοπροαίρετο ότι   εργαζόμενος λαός  δεν έχει  να περιμένει τίποτα από αυτούς.
Παραδίδουμε την στάση τους στην κρίση του λαού και των εργαζομένων. Θεωρούμε   πως τώρα οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία να  βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να στήσουν απέναντι όσους με τις πράξεις τους μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη τους κινήματος στο νησί μας.  
Καλούμε τους εργαζόμενους της Σύρας να  πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 19 Οκτωβρίου απομονώνοντας το Εργατικό Κέντρο και τον πρόθυμο συνδικαλισμό, με μοναδικό καθήκον τον ανυποχώρητο αγώνα για να μην πτωχεύσει ο Λαός.
Να πτωχεύσουν  οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο και όχι η εργατική τάξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.