Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα στους μαγαζάτορες



Συμπολίτη,

 Ελεύθερε Επαγγελματία, Αυτοαπασχολούμενε, Μικρομαγαζάτορα,

όλοι βιώνουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Με πρόφαση την οικονομική κρίση και το χρέος, ανακοινώνονται συνεχώς μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα των εργαζομένων ενώ αφανίζουν την δυνατότητα επιβίωσης των μικρών επαγγελματιών. Η φορο - ληστεία δεν έχει τέλος ενώ η τεράστια αύξηση των αντιλαϊκών και άδικων έμμεσων φόρων γονατίζει την κατανάλωση. Μέσα σε αυτή την κατάσταση με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, παρά την πτώση του τζίρου, το κομμάτι της  πίτας των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων συνεχώς μεγαλώνει, ενώ οι τράπεζες, που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζαν σε βάρος όλων μας, ενισχύονται συνεχώς με αμύθητα ποσά και κρατικές εγγυήσεις. Η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει την πολιτική της εφαρμόζει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στοχοποιώντας τμήματα εργαζομένων και επαγγελματιών , χθες αυτοκινητιστές και ταξιτζήδες, σήμερα υπαλλήλους πρώην ΔΕΚΟ και δημοσίου. 

Στη Σύρα αυτή τη στιγμή υπηρετούν πάνω από 1500 δημόσιοι υπάλληλοι ( σε νοσοκομείο, σχολεία όλων των βαθμίδων, τοπική αυτοδιοίκηση α’,β’ βαθμού και κρατική αυτοδιοίκηση, ταμεία ασφάλισης, λοιπές υπηρεσίες).Οι μισθοί των υπαλλήλων, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν επενδύονται σε REPOS και ομόλογα αλλά αναλώνονται στην αγορά του νησιού.

Από τα μέτρα που συνόδευαν το πρώτο μνημόνιο, μόνο από τις μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων η αγορά της Σύρας έχασε  4.500.000 € για κάθε χρόνο από δω και μπρος.

Με τα μέτρα που επιχειρούν να περάσουν τώρα με το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα η αγορά της Σύρας πρόκειται να χάνει (μόνο από τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων), επιπλέον 9.000.000 € για κάθε χρόνο από δω και πέρα. Αν υπολογίσουμε και τις εφεδρείες -  απολύσεις που θα έρθουν μέχρι το τέλος του 2012 πρόσθεσε στη χασούρα επιπλέον 6.500.000 €, για κάθε χρόνο από δω και πέρα.

Στους παραπάνω υπολογισμούς δεν υπολογίζονται οι επιπτώσεις από τις απώλειες αποδοχών στα σώματα ασφαλείας, στρατό κλπ (λόγω έλλειψης στοιχείων), από τις μειώσεις που έγιναν και αυτές που προωθούν  στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα παραπάνω νούμερα θα πολλαπλασιαστούν, χωρίς να υπολογίζουμε την καταστροφή που θα φέρει στο νησί το πιθανό κλείσιμο του Νεωρίου, ή το κλείσιμο του Τμήματος του Πανεπιστημίου που υπάρχει στο νησί.

Συμπολίτη όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους, έχει ιδιαίτερη σημασία, το νησί μας να δώσει μια ηχηρή απάντηση αντίστασης στα παραπάνω μέτρα.
Η επόμενη βδομάδα να γίνει η απαρχή για μαζικό αγώνα διαρκείας για να ανατραπεί αυτή η   πολιτική.
Να παγώσει κάθε οικονομική δραστηριότητα στο νησί τις μέρες απεργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 11 π.μ. έξω από το Νεώριο
       
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ν.Α.
(ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ )
                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.