Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Να πέσει η κυβέρνηση


19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις 11:00 έξω από το Νεώριο –ΙΚΑ

Συναδέλφισσα /ε,
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου –Ε.Ε –ΔΝΤ, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, επιχειρεί μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα και τους όρους διαβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στόχος τους είναι  η απαξίωση της εργασίας, προκειμένου να οικοδομηθεί ένας νέος γύρος ταξικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών (υγεία-παιδεία κ.λπ.). Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Βουλή ενταφιάζονται στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα,  στο όνομα της αγοράς και του κέρδους. Πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες. Τα αλλεπάλληλα πακέτα κυβερνητικών μέτρων και οι εκβιασμοί γύρω από τις εκταμιεύσεις των διάφορων δανειακών δόσεων δε σχετίζονται με τη διάσωση της χώρας, αλλά με την πτώχευση του εργαζόμενου λαού.

Το πολυνομοσχέδιο και η συνολική κυβερνητική πολιτική οδηγούν :

·                   Σε παραπέρα μειώσεις των αποδοχών στο δημόσιο τομέα από 20 έως 50% μετατρέποντας το μισθό σε βοήθημα πείνας.
·                   Σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, με στόχο την υποταγή των εργαζομένων.
·                   Σε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νομιμοποιώντας και νομοθετικά την εργασιακή ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και ενθαρρύνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.
·                   Σε αύξηση της ανεργίας, μέσα από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία όπου των 1/3 του εργατικού της δυναμικού θα είναι άνεργο.
·                   Σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέσα από ένα δραστικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που παραδίδει τα πάντα στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο.
·                   Σε νέα φοροληστεία με χαράτσια, αλλά και άμεσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις.

Συναδέλφισσα/ε,
Η πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών δεν είναι μονόδρομος. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο εργαζόμενος λαός. Ήρθε η ώρα να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.  Η απεργία στους ΟΤΑ, τα δυναμικά συλλαλητήρια, η μαζικότητα των εργατικών συνελεύσεων, οι καταλήψεις δημόσιων κτηρίων δείχνουν το δρόμο της λαϊκής χειραφέτησης  και της κοινής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

 Οργανωμένος λαϊκός – ταξικός αγώνας ΤΩΡΑ,  για να ηττηθεί η πολιτική «σοκ και δέος» του κεφαλαίου. Να ανατραπεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να εκδιωχθούν Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Να ανατραπεί  το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και όλες οι ρυθμίσεις σφαγιασμού εργασιακών δικαιωμάτων. Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό). Άρνηση – διαγραφή του χρέους. Αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Άρνηση πληρωμής των κεφαλικών φόρων και των χαρατσιών. ΌΧΙ στο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ και της Ε.Ε.

ü  Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ώρη γενική απεργία στις 18-19 Οκτώβρη και συντονίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας στην προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας . Δε φεύγουμε από τους δρόμους αν δεν φύγουν.

ü  Τετάρτη και Πέμπτη 19 -20 Οκτώβρη 11:00 απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από το Νεώριο-ΙΚΑ

ü  Πανεργατική συνέλευση συντονισμού δράσης Τετάρτη 19 Οκτώβρη στο Πνευματικό Κέντρο στις 18:30.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.