Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

Το Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μύκονου χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19-20 Οκτώβρη. Χιλιάδες εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν με πάθος ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις όλης της μεταπολίτευσης αποδεικνύουν τη δύναμη του εργαζόμενου λαού. Η κυβερνητική πολιτική είναι κοινωνικά απονομιμοποιημένη.  Παίρνοντας δύναμη και ελπίδα από την  μαζική συμμετοχή του λαού στις κινητοποιήσεις που δημιουργεί η παρέμβαση των μαζών .
Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε
        τη δράση μας για την νίκη, για την ανατροπή.
            
Καταδικάζει την παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία  προκάλεσε το θάνατο του γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Αυτή τη φορά  η δράση του παρακράτους εστιάστηκε στην άμεση δολοφονική επίθεση στους απεργούς, με προφανή στόχο το χτύπημα και την διάλυση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα. Η ευθύνη για την δράση του παρακράτους βαρύνει την κυβέρνηση  που αξιοποιεί αυτού του είδους τους μηχανισμούς για να καταστείλει τη λαϊκή αντίδραση.
 Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Δηλώνουμε ότι  τέτοιες δολοφονικές  ενέργειες  ενισχύουν αντί να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας για  να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική που  καταπατά τα δικαιώματα μας που διαλύει τη ζωή μας και  μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Την Παρασκευή  21 Οκτωβρίου 2011 συνήλθαν οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στην Σύρο ,Τήνο και Μύκονο. Δυστυχώς δεν είχαμε απαρτία για να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις που θα εισηγηθούμε στην ολομέλεια των προέδρων, ωστόσο  διαβάστηκαν οι προτάσεις της Δ.Ο.Ε. , της Ανεξάρτητης κίνησης και της Αγωνιστικής Κίνησης και μετά από διαλογική συζήτηση, ακούστηκαν οι παρακάτω προτάσεις για δράσεις στη Σύρο :

1.    Καταλήψεις σε διάφορα κέντρα διοίκησης.
2.    Πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από όλους τους φορείς  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μαζί και το  εργατικό κέντρο.
3.    Οι διευθυντές , οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων και κηδεμόνων των σχολείων να συνεννοηθούν έτσι ώστε οι μαθητές να μην παρελάσουν με τις στολές  της παρέλασης , που ούτως ή άλλως λόγω κρίσης κάποιοι γονείς θα δυσκολευτούν να αγοράσουν.
4.    Υποστήριξη στις υπάρχουσες καταλήψεις.
5.    Υποστήριξη και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους εργάτες καθαριότητας, ανακύκλωση από εμάς στις γειτονιές.
6.    Παράσταση διαμαρτυρίας  από τους φορείς την ημέρα της παρέλασης .
7.    Κοινές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους άλλους φορείς.
8.   Συμμετοχή στη συγκέντρωση του συντονιστικού των σωματείων την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 στις 18:30
στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.