Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΡΗΣ - ΜΑΝΝΑ Διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση

Επιστολή προς τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Σύρου-Ερμούπολης απέστειλε σήμερα ο δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Βάρης -Μάννα με θέμα την υποχρηματοδότηση του σχολείου.Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
"Σας ενημερώνουμε ότι η υποχρηματοδότηση -εκ μέρους σας- του σχολείου μας έχει ως συνέπεια την έλλειψη των αναγκαίων αναλωσίμων υλικών για την ομαλή του λειτουργία. Συγκεκριμένα, σας υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας έχει λάβει από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις 150 ευρώ (ήτοι 1,3 ευρώ / ανά μαθητή).
Ενώ διανύουμε το τέλος Οκτωβρίου, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα ποσά που αναλογούν σε κάθε σχολείο, προκειμένου να καλύψουμε τα αμέσως απαραίτητα υλικά (καθαριστικά, είδη υγιεινής, κιμωλίες κλπ), αλλά και να προμηθευτούμε πετρέλαιο θέρμανσης.
Επίσης οι μέχρι πρότινος προμηθευτές του σχολείου μας δεν δέχονται να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αυτονόητο ότι το σχολείο μας ,το οποίο είναι διεδρικό (διδακτήρια Μάννα-Βάρης) και ως εκ τούτου έχει αυξημένα έξοδα λειτουργίας (2 δεξαμενές καυσίμων),δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε των προβλημάτων που έχουν προκύψει και όπως καλύψετε - μέσω άμεσης χρηματοδότησης- τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου μας".

πηγη :http://varimanna.blogspot.com/

6 σχόλια:

  1. o Δήμος ξοδεψε 7500 ευρω για φωτοτυπίες των μαθημάτων των βιβλίων που λείπουν από τα σχολεία.Πως να του μείνουν λεφτά για πετρελαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεράστιες ειναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών,ωστόσο έχει και ο δήμος τεραστιες ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση των περρισσότερων σχολείων του νησιού.(ποντίκια στο 1ο νηπιαγωγείο,ακατάλληλο κτίριο στο 3ο δημοτικό, κοντέινερ-αίθουσα διδασκαλίας στο 4ο δημοτικό,κτίρια 90 ετών στη Βάρη-Μάννα, σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από οχλούσα βιομηχανική μονάδα(Νεώριο) και εργοστάσιο της ΔΕΗ(ΛΎΚΕΙΑ).Είναι ολοφάνερο ότι η εκπαίδευση ως αρμοδιότητα του δήμου αποτελεί πάρεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τους μόνιμους εργολάβους των κακότεχνων και χρυσοπληρωμένων δημοτικών έργων όμως υπάρχουν λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΡΩ ΩΣ ΓΟΝΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ.Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ.ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΩΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KATALABA, PALI OI GONEIS THA VALOUN VATHIA TO HERI STHN TSEPH.DOREAN PAIDEIA THELETA.LOUSTEITE THN TORA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περιμένατε από τη δημοτική αρχή ,που λίγους μήνες πριν έτρεχαν να υποδεχτουν το Γιωργάκη και να παραστούν σε συσκέψεις μαζί του,ενώ παρέδιδαν την πλατεία Μιαούλη στα ΜΑΤ και στην καταστολή των φοιτητών -εργαζομένων;
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.