Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ Αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της παρέλασης

Επειδή πολλά ακούγονται για τις ευθύνες μας ως προς τη ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
1. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα από εμάς παρεμπόδισης της παρέλασης. Η κατάληψη γίνεται στο χώρο του δημαρχείου και όχι στην πλατεία.
2. Ουδέποτε ζητήθηκε από το Δήμο ή την Περιφέρεια η θέση μας και η άποψη μας για το τι έχουμε πρόθεση να κάνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
3.Σε όλη την διάρκεια των καταλήψεων ουδέποτε παρεμποδίστηκε η υπόλοιπη λειτουργία  του κτηρίου, σε ό,τι αφορά στις δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό, άρα δεν είχαμε λόγο παρεμπόδισης της παρέλασης.

Τέλος, στη σημερινή γενική συνέλευση αποφασίσαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης της παρέλασης.
        Εκείνο, όμως,  που πραγματικά θα πρέπει να εξεταστεί είναι οι πραγματικοί λόγοι ματαίωσής της και οι οποίοι φυσικά είναι ανεξάρτητοι από τις δικές μας κινητοποιήσεις. Γενικά, σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μια τέτοια τάση και αυτό γιατί οι πολιτικοί και οι βουλευτές  χαρακτηρίζονται personae non grate. Φοβούμενοι λοιπόν τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό τους προσπαθούν να ματαιώσουν την διοργάνωση των παρελάσεων ρίχνοντας πότε την ευθύνη στους εργαζόμενους και πότε στους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη.   
          Επειδή, επίσης, θεωρούμε πως από την στιγμή που κάποιος με την ψήφο του εκτός του ότι καθορίζει την οικονομική εξέλιξη, την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, το εξαρτημένο ή μη από άλλους μέλλον της χώρας του θα πρέπει να έχει και το θάρρος να εξηγήσει την θέση του και να πείσει κυρίως τους ψηφοφόρους του γι΄ αυτήν και όχι να την κρατά και να την εκφράζει μόνο μέσα στους απομονωμένους από την κοινωνία τοίχους του κοινοβουλίου. Όπως έρχονται να ζητήσουν την ψήφο μας, έτσι θα πρέπει να έρθουν, να μας αντικρίσουν κατά πρόσωπο και να μας πείσουν. Το να κρύβονται σαν τα ποντίκια και να φοβούνται τις δημόσιες εμφανίσεις, το μόνο που δηλώνει είναι πως το δίκιο δεν είναι με το μέρος τους.
       Για όλα λοιπόν τα παραπάνω και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και θέλοντας να μην ματαιωθεί η παρέλαση αποφασίσαμε να βοηθήσουμε  στην διοργάνωση της. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το ότι η ματαίωση αφορά μόνο στη Σύρο σε μέρος όπου οι εργαζόμενοι κατά παράδοση αντιδρούν σθεναρά σε αντιλαϊκές πολιτικές.
      Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να  βοηθήσουν στην διοργάνωση της παρέλασης αυτής και  να την τιμήσουν με την παρουσία τους στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Μιαούλη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας φωνάξουμε ένα  ηχηρό ΟΧΙ στην σημερινή κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.