Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δεν ξέρετε Παναγιωτάκη και Γιωργάκη;


Βράδυ 27 Σεπτέμβρη του 2011 και η ψηφοφορία στην Βουλή έφτασε στο τέλος της υπερψηφίζοντας το νέο χαράτσι (έτσι το λέει όλος ο κόσμος). Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα, «ναι» ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής  Έλσα Παπαδημητρίου (αυτή που βαστούσε λέει στα γόνατα της τον πρωθυπουργό όταν ήταν μικρός). Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν. Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, από το έκτακτο τέλος στα ακίνητα εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.
Έτσι λοιπόν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπούν εμάς τους Κυκλαδίτες, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Γιώργος  Παπαμανώλης, με άνεση υπερψήφισαν και αυτοί, αφού εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων. Αφού τελείωσε η ψηφοφορία, με γελάκια, άνεση και ικανοποίηση συνεχάρησαν ο ένας το άλλον, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για το κοινοβουλευτικό έργο που επιτέλεσαν.
Με γελάκια, άνεση και ικανοποίηση λοιπόν ο Παναγιωτάκης ο Ρήγας και ο Γιωργάκης ο Παπαμανώλης θεώρησαν ότι οι Κυκλαδίτες, με το γεμάτο πορτοφόλι από τις καλοκαιρινές μπίζνες, θα πρέπει να συνεισφέρουν έκτακτα και παράνομα (αυτό δεν το ξέρουν τα δικά μας παιδιά, ο Παναγιωτάκης και ο Γιωργάκης) για πολλοστή φορά στα δύο αυτά χρόνια που κυβερνάει η κατοχική τους κυβέρνηση. Να συνεισφέρουν και οι Κυκλαδίτες δίνοντας από το άδειο πορτοφόλι που έχουν; ‘Η νομίζετε ότι το πορτοφόλι τους έχει χρήμα ζεστό και πρέπει να το δώσουν Παναγιώτάκη και Γιωργάκη για το καλό της πατρίδας στους διεθνείς οικονομικούς τοκογλύφους;
Πρέπει η γιαγιά και ο παππούς από την τόοοοσο μεγάλη σύνταξη που φροντίσατε να παίρνουν, να πληρώσουν και αυτοί το χαράτσι; Το ίδιο ποσό το τετραγωνικό θα πληρώσουν τα ροζιασμένα χέρια των παππούδων με το δίπλα σπίτι που έχει ο εφοπλιστής, πέστε μας Παναγιωτάκη και Γιωργάκη; Θα μου πείτε ότι 20 χρόνια τώρα έρρεε στις Κυκλάδες άφθονο το χρήμα από τις Βρυξέλλες και από τα δάνεια που παίρνατε (εμείς δεν το είδαμε όμως) και μας λέτε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε τώρα; Να πάμε λοιπόν να πάρουμε από τους λογαριασμούς μας που χρόνια παραγεμίζαμε στις τράπεζες και να δώσουμε για την πατρίδα;
Δεν έχετε ακούσει εσείς οι εκπρόσωποί μας, ότι πολλοί από μας τους Κυκλαδίτες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πλέον στις υποχρεώσεις μας, αφού την οικονομία που διαχειρίζεστε την οδηγήσατε σε αδιέξοδο, δουλειές και μεροκάματα δεν υπάρχουν, φόροι, τέλη, ΦΠΑ τα πήγατε στα ύψη (τα υψηλότερα στην Ευρώπη); Δεν έχετε ακούσει ότι πολλοί από μας δεν μπορούμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ και τρέχουμε για πρώτη φορά στην ζωή μας και με καταρρακωμένη την υπερηφάνεια μας να ζητάμε διακανονισμό του λογαριασμού μας, να ζητάμε δανεικά από τον γείτονα (που κι’ αυτός δεν έχει) και μέχρι να αποπληρώσουμε την πρώτη δόση να έρχεται ο επόμενος λογαριασμός; Ψηφίσατε λοιπόν, και σε αυτόν το λογαριασμό που δεν μπορούμε τώρα να πληρώσουμε, εκεί να προστεθεί το αυθαίρετο χαράτσι που σκεφτήκατε; Ψήφισες λοιπόν Παναγιωτάκη και Γιωργάκη τον επόμενο μήνα να μείνουμε χωρίς ρεύμα;  Ή ψήφισες έτσι για να έρθουμε στο πολιτικό σου γραφείο, να ξεφτιλιστούμε ακόμη περισσότερο και να ζητήσουμε χάρη να παρέμβεις, να μη μείνει το σπίτι, τα παιδιά, οι παππούδες  χειμωνιάτικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (κοινωνικό αγαθό δε το λέγατε παλιά);
Θα μου πεις Παναγιωτάκη και Γιωργάκη ότι ψήφισες με πόνο στην καρδιά, με λύπη μεγάλη (πάντως τα γέλια σου μέσα στη βουλή έκρυβαν την θλίψη σου) , θα μου πεις πως δεν γινότανε αλλιώς. Θα μου πεις ότι το έκανες για να σώσεις την πατρίδα. Θα μου πεις στο τέλος να πάω να κόψω το σβέρκο μου. Δεν σου πέρασε από το μυαλό να συνεισφέρεις και εσύ; Να παίρνεις εσύ 6000 και βάλε ευρώ βουλευτική αποζημίωση κάθε μήνα. Μωρέ μπράβο! Να παίρνεις για τη συμμέτοχή σου στις επιτροπές 150 ευρώ ανά συνεδρίαση. Μωρέ μπράβο! Να παίρνεις 1000 ευρώ κάθε μήνα για ενοίκιο αφού είσαι βουλευτής από την επαρχία. Μωρέ μπράβο! Να παίρνεις έξτρα 1500 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου σου, να παίρνεις έξτρα 1000 ευρώ στις γιορτές για τις ανάγκες της επικοινωνίας σου με τους ψηφοφόρους, να παίρνεις δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας, να σου παρέχεται πολλών κυβικών αυτοκίνητο (πολυτελές το λένε άλλοι), 4 κινητά τηλέφωνα (τελευταίας τεχνολογίας) και σταθερό για το σπίτι. Μωρέ μπράβο! Να πω και άλλα μπράβο για τα δωρεάν γυμναστήρια, σάουνα, για το νηπιαγωγείο των παιδιών, κλπ., κλπ., κλπ. Κατά τα άλλα μας λέτε ότι η πατρίδα έχει πρόβλημα. Ότι η πατρίδα δεν έχει λεφτά. Μας λέτε ότι η πατρίδα είναι σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας (selective default μας το είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος από της Βρυξέλλες). Μας λέτε ότι για τη σωτηρία της πατρίδας πρέπει να ξεπουληθεί  η δημόσια περιουσία, να βγουν στην ανεργία χιλιάδες υπάλληλοι, να κοπούν και άλλο συντάξεις και τα επικουρικά, να πληρώσουμε εξοντωτικούς έκτακτους φόρους, να πληρώσουμε φόρους στα ακίνητα, να, να, να ….
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είχε πει ότι «την κρίση δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και είναι άδικο να την πληρώσουν αυτοί, την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι υπεύθυνοι»
Την κρίση να την πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν, εντός και εκτός του κοινοβουλίου και σήμερα κερδίζουν ξανά απ' αυτή. Αυτοί που σε συνεργασία με τους ξένους έπαιρναν μίζες για να συνάπτουν δάνεια, έπαιρναν μίζες για να ψηφίζουν και να χρεώνουν την Ελλάδα αγοράζοντας άχρηστο εξοπλιστικό υλικό, που περίτεχνα λήστευαν τις περιουσίες των συνταξιοδοτικών ταμείων, που κατασκεύαζαν υπερτιμημένα ολυμπιακά έργα, που πλήρωναν αλλά ποτέ δεν έπαιρναν τα συμφωνημένα c4i, που έπαιρναν γερμένα υποβρύχια, που ψήφιζαν και έκαναν συμφωνίες και κρατικές μπίζνες με την siemens. Αυτοί που ψήφιζαν για να καλύπτονται οι ένοχοι με νόμους περί μη ευθύνης των υπουργών, αυτοί που στις εξεταστικές ποτέ δεν βρίσκουν ένοχο. Μερικοί από αυτούς είναι υπουργοί και στην σημερινή κυβέρνηση, πολλοί από αυτούς είναι σήμερα βουλευτές. Τα ξέρετε όλα πολύ καλά και με λεπτομέρειες Παναγιωτάκη και Γιωργάκη. Ας ψηφίσετε Παναγιωτάκη και Γιωργάκη να φορολογήσετε αυτούς, να φορολογήσετε το μεγάλο ψάρι που 20 χρόνια έτρωγε ασύστολα, να πάρετε πίσω τα κλεμμένα. Αν δεν μπορείτε, δε θέλετε, δε ξέρετε, παραιτηθείτε και αφήστε άλλους, που ίσως μπορούν, θέλουν, και ξέρουν πώς να το κάνουν. Μη κάνετε άλλο κακό στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Φτάνει πια. Ντροπή και Αίσχος!  
 Πανπάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.