Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Για το απύθμενο θράσος του κ.Π.Ρήγα

Γράφει ο Αριστερίξ
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα στην ιστοσελίδα του βουλευτή Κυκλάδων  κ.Π.Ρήγα   ( http://prigas.blogspot.com/2011/10/blog-post.html ) ότι «ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, πρότεινε τις εξής τροποποιήσεις:
1. Να διατηρηθεί το επίδομα των προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α για όσα νησιά περιλαμβάνονται σε αυτήν ».

«Με την αποδοχή των τροποποιήσεων αυτών εξασφαλίζεται η διατήρηση του επιδόματος προβληματικών περιοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους »,καταλήγει η ανακοίνωσή του.
Ο κ.Ρήγας προσπερνά το γεγονός ότι τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες  διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων.
Ο κ.Ρήγας αδυνατεί να παραδεχτεί ότι τα μέτρα που εισηγείται θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
- Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές
- Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη στα λαϊκά νοικοκυριά

Ο κ.Ρήγας αποσιωπά ότι ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση.
 Ο κ.Ρήγας  κρύβει ότι αυτή η πολιτική οδηγεί για δεκαετίες τον λαό μας και τα παιδιά του να ζουν σε συνθήκες της πιο μαύρης δυστυχίας με μισθούς πείνας, ανεργία ανασφάλεια και χωρίς δικαιώματα για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Παρόλα αυτά, κι ενώ αγνοεί τη μη συνταγματικότητα των μέτρων, κόπτεται για την πρόβλεψη του νομοθέτη περί νησιωτικότητας!
Ενώ με το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα καταδικάζει και τους Κυκλαδίτες στην ανέχεια και στην πτώχευση, ως πολιτικάντης παλιάς κοπής προσπαθεί να πουλήσει εκδούλευση ότι «κατόπιν ενεργειών του» θα διατηρηθεί το ελάχιστο επίδομα της προβληματικής περιοχής!
Είναι πράγματι απύθμενο το θράσος του κυκλαδίτη βουλευτή, το οποίο προκαλεί τη θυμηδία αν όχι τη χλεύη των συμπολιτών μας, οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα πρωτοστατήσουν για
- να παρεμποδιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα
-να μπει τέλος στις λαϊκές  θυσίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου
Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν διεκδικούν το επίδομα  προβληματικής περιοχής, αλλά την ανατροπή της προβληματικής κυβερνητικής πολιτικής, θλιβερός απολογητής της οποίας κατάντησε ο κ.Ρήγας.

2 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΣΟΝΑ ΝΟ ΓΚΡΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.