Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συντονιστικό Σωματείων : Ο κόσμος της εργασίας μπορεί να νικήσει

Όλες οι προηγούμενες μέρες ήταν μέρες γενικού εργατικού ξεσηκωμού στο νησί μας, ενάντια στην πολιτική της κοινωνικής και οικονομικής οπισθοδρόμησης κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ. Η απεργία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, οι καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, η πανδημοσιοϋπαλληλική συνέλευση της Τετάρτης 12 Οκτώβρη και το μαζικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Οκτώβρη αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι συντονίζουν τη δράση τους και κλιμακώνουν τον αγώνα τους, εν όψει της 48ωρης γενικής απεργίας της ερχόμενης εβδομάδας. Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Ν. Κυκλάδων χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και καλεί σε συνεχή αγωνιστική κινητικότητα και κλιμάκωση του αγώνα και μετά τις 20 Οκτώβρη με γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Η εβδομάδα που έρχεται είναι από κάθε άποψη αποφασιστικής σημασίας, καθώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με τις γνωστές αντιδημοκρατικές πρακτικές να επικυρώσει κοινοβουλευτικά το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα.

                                                                                                                                                            Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, με συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα,  επέλεξε να επιτεθεί στις εργατικές συλλογικότητες και τις κινήσεις πολιτών του νησιού μας, αφήνοντας παράλληλα στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την  πολιτική της.  Είναι πραγματικά θλιβερό σήμερα που η εργατική τάξη ξεδιπλώνει την αντίστασή της να υβρίζονται και να στοχοποιούνται οι συλλογικές διαδικασίες των ίδιων των εργαζομένων από τον «μεγάλο απόντα» των τελευταίων εβδομάδων και συνομιλητή των δημίων του ελληνικού λαού. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στο συνωμοσιολογικό του παραλήρημα.

      Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αυτό που προέχει είναι η ενότητα όλου του κόσμου της εργασίας απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας-Ε.Ε-ΔΝΤ. Ένα μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι λαϊκής οργής πρέπει να πλημμυρίσει όλες τις πόλεις και τους δρόμους της Ελλάδας. Ο κόσμος της εργασίας μπορεί να νικήσει.
                                                                                                                                                     
      Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Ν. Κυκλάδων, υλοποιώντας τις αποφάσεις της πανδημοσιοϋπαλληλικής γενικής συνέλευσης,

      ΚΑΛΕΙ σε κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Οκτώβρη στις 11:00 έξω από το Νεώριο και το ΙΚΑ, όλη την κοινωνία της Σύρου

      ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία σε κοινή πανεργατική συνέλευση την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο για το συντονισμό της δράσης μας και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Όλοι/ες στα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις, την απεργία.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.