Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Eπανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση και το κλείσιμο της παραλίας

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, του Λιμενάρχη Σύρου κ.Νίκου Σκευοφύλακα καθώς και στελεχών τόσο της Αστυνομίας όσο και της Λιμενικής Αρχής Σύρου, είχε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, προκειμένου να ρυθμιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα ασφάλειας, κυκλοφορίας και γενικότερα εύρυθμης λειτουργίας του νησιού.
      Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης αιρετοί  από το Δήμο της Σύρου, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας , καθώς και εκπρόσωποι από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου και το Σωματείο «Τερψιχόρη».
    Ο δήμαρχος έκανε μια σύντομη αναφορά στις είκοσι μία συνολικά αρμοδιότητες που έχει αναλάβει η δημοτική αστυνομία, η οποία είναι πραγματικά αδύνατον να  ανταποκριθεί με την ελάχιστη δύναμη που διαθέτει στο τεράστιο αυτό φορτίο.
    Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα αποκατασταθεί η λειτουργία του μηχανήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στο χώρο έμπροσθεν του Τελωνείου, ενώ ο ίδιος θα εισηγηθεί το κλείσιμο της παραλιακής οδού κατά τις βραδινές ώρες, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2010.
     Από τη συζήτηση που έγινε όλα τα μέρη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικότερο θα ήτανε να μη γίνουν τροποποιήσεις της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά να αποκατασταθούν και οι διαγραμμίσεις, όπου αυτό επιβάλλεται. Η αστυνομική αρχή ανέλαβε την ευθύνη της  ρύθμισης της κυκλοφορίας  κατά τις ώρες αιχμής σε τρία σημεία(κόμβο ΙΚΑ, Αξό και Ηρώων ), ενώ θα προσπαθήσει να συνεισφέρει στον έλεγχο των παράνομων σταθμεύσεων ιδιαίτερα στην οδό Σταματίου Πρωίου, όπου δημιουργείται πρόβλημα με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται αρκετοί έμποροι.
    Η λιμενική αρχή ανέλαβε την ευθύνη της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας κατά τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων και την ευθύνη της παρουσίας και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας σε όλο τον παραλιακό δρόμο.
    Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης στη συζήτηση για την εφαρμογή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και τη συνεργασία όσων έχουν αρμοδιότητα για τον έλεγχο του παραεμπορίου.
    Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον περιφερειακό διευθυντή της Αστυνομίας, το λιμενάρχη και όλους τους φορείς για την ανταπόκριση στην πρόσκληση τους και την καλή συνεργασία τους.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.