Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία για το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμούπολης – Σύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαίου 2011, συζητήθηκε το θέμα του πολύπαθου 1ου Νηπιαγωγείου και το κατά πόσο θα συνεχιστεί το έργο για την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου. Αισθανόμαστε ότι ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο την οριστική λύση του προβλήματος, καθώς οι επιπτώσεις του βαρύνουν τις πλάτες των παιδιών, τα οποία είναι σε ομηρία, όπως ακριβώς και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Τόσο τα παιδιά και οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί, που δίνουν  και τη ψυχή τους στο έργο τους, βιώνουν την καθημερινότητά τους «σ΄ ένα νοικιασμένο κτήριο του 1870 με εξωτερικές, απαράδεκτες τουαλέτες, τάξεις των 30 τετραγωνικών με ελλιπή φωτισμό και αερισμό, ανύπαρκτη θέρμανση, με αυλή 13 τετραγωνικών που περισσότερο μοιάζει με είσοδο, ξεχαρβαλωμένα παράθυρα και σοβάδες που πέφτουν.» (απόσπασμα από επιστολή  που έγραψαν εκπαιδευτικοί και γονείς το 2009 προς το Συμβούλιο της Επικρατείας).
Ως εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε να χτίζονται σχολειά, να μην κλείνουν, να μη συγχωνεύονται, να μην υποβαθμίζονται, γιατί τα παιδιά είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ας φροντίσουμε ώστε να έχουν το αυτονόητο που δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.