Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Χαιρετισμός του Παύλου Χρυσαφίδη στην απεργιακή συγκέντρωση της Σύρου στις 15/6


Συμπολίτες,
Δύο χρόνια τώρα που παλεύουμε την κρίση ο μόνος νικητής στα σημεία είναι οι τράπεζες, ξένες και ντόπιες καθώς και οι όποιοι δανειστές μας.
Μας είπαν ότι για τη κρίση φταίει ο λαός γιατί χρόνια δανειζόμασταν και αγοράζαμε εισαγόμενα ενώ το παραγωγικό δυναμικό της χώρας συρρικνωνόταν.
Ποιος κυβερνούσε την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια? Οι πολιτικοί ανακάλυψαν ξαφνικά την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, μπήκαν μέσα και βγήκαν νέοι και ωραίοι.
Είναι αστείο και δραματικό μαζί να φταίνε οι μισθοί των 700 ευρώ για τη κρίση, να φταίει το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο πληρώνει ο Έλληνας από τη τσέπη του την δωρεάν παιδεία και την δωρεάν υγεία.


Ποιος τα έφαγε λοιπόν τα λεφτά ή ποιοι τα έκλεψαν τα λεφτά ? σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι, όχι οι μικρομεσαίοι, όχι οι συνταξιούχοι.
Εμείς όλοι υπομένουμε ζαλισμένοι ακόμη την λαίλαπα των μέτρων του μνημονίου που μας φίλεψε η κυβέρνηση Παπανδρέου ενάντια σε κάθε συνταγματική νομιμότητα.
Από τις προεκλογικές κραυγές λεφτά υπάρχουν , σήμερα τα μέτρα που πήραν και παίρνουν για την εξασφάλιση των πιστωτών μας έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος της απελπισίας και του γκρεμού.
Δεν είναι ώρα για πολιτικές αναλύσεις, όμως όλοι μας βλέπουμε ύστερα από τις τρελλές θυσίες που μας υπέβαλλαν, ότι το Μνηµόνιο έπεσε έξω. Αντί αποπληθωρισμό έφερε πληθωρισμό. Που είναι η πτώση τιμών μας έταζαν?,
Το χρέος μας συνέχεια μεγαλώνει, η παραγωγικότητα μας σαν χώρα μειώνεται.


Το μόνο που εισέπραξε ο Ελληνικός Λαός είναι ύφεση, πληθωρισµό ρεκόρ στην ευρωζώνη, δραματική μείωση των κοινωνικών παροχών … αντίθετα με τους δανειστές μας που εξακολουθούν να απομυζούν το κόπο και τον ιδρώτα μας.
Και κερασάκι σε όλα αυτά η μη ύπαρξη ενόχων.

Τώρα, μας ετοιμάζουν το μεσοπρόθεσμο και εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν ασύστολα, μαριονέτες στα χέρια της ΕΚΤ της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ
Την πραγματικότητα την βλέπουμε όλοι μας και την ζούμε στο πετσί μας.Καθημερινά πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν για λιγότερα, εκτός νόμου, άρα και έξω από οποιαδήποτε προστασία.
 

Η Υγεία, η παιδεία,ο κοινωνικός ιστός της Χώρας όλα είναι υπό κατάρρευση.
Συνάδελφοι η Δημοκρατία έστω και η κατ΄ επίφαση δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Οι εκλογές, οι άμεσες εκλογές είναι η μόνη λύση
ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Συνάδελφοι όλοι μαζί στον αγώνα για να φύγει το Μνημόνιο, η τρόικα, η κυβέρνηση και η πολιτική τους. Να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η ψήφιση του θα είναι καταστροφή για την κοινωνία και ταφόπλακα για τη δημοκρατία και το πιο σημαντικό θα είναι ερήμην του λαού.
Ενός λαού που με την ειρηνική του παρουσία εδώ και τόσες μέρες, διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική του Μνημονίου.
Καλούμε τους Βουλευτές όλων των πτερύγων, να μην αποδεχθούν αυτή την πρωτοφανή διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.
Ολοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.