Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων στο Λαύριο

ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ & ΟΡΧHΣΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
15 Ιουνίου 2011 | 21:00 | Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Ζώντας στη Σύρο εδώ και 8 χρόνια ο Νίκος Κυπουργός είχε την ευκαιρία ν’ ανακαλύψει το πλούσιο μουσικό δυναμικό που υπάρχει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Γνώρισε ντόπιους μουσικούς, που καλύπτουν μεγάλο φάσμα από στιλ και είναι δεξιοτέχνες σε μια μεγάλη ποικιλία οργάνων, αλλά και ταλαντούχους τραγουδιστές με όμορφες και εκφραστικές φωνές. Όταν πέρσι του προτάθηκε μία συναυλία αφιερωμένη στο έργο του, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός πολυμελούς συνόλου, τα μέλη του οποίου να είναι όλα κάτοικοι του νησιού. Έτσι γεννήθηκε η Ορχήστρα των Κυκλάδων, μια ορχήστρα που με το βάθος και την πολυφωνία της θα μπορεί να απλώνεται στο υλικό όλο και περισσότερων δημιουργών και να συνεργάζεται με γνωστούς συνθέτες και καλλιτέχνες.
Η ύπαρξη μιας τέτοιας ορχήστρας και μάλιστα σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει, αλλά και η ενθουσιώδης αποδοχή της από το κοινό, είναι η απόδειξη ότι ακόμη και σε μια εποχή κατήφειας και κρίσης, όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται με μεράκι και δίνουν το περίσσευμα της ψυχής τους, δημιουργούνται ωραίες στιγμές στην τέχνη. Όπως είπε η Μαρία Φαραντούρη «τέτοιες σημαντικές προσπάθειες είναι μια παρηγοριά στην εποχή που ζούμε, μακάρι και σ’ άλλα μέρη να ενωθούν τέτοιες δυνάμεις και να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα…».
Η Ορχήστρα των Κυκλάδων» έχει ήδη προγραμματίσει δύο καλοκαιρινές συναυλίες στο Λαύριο και στη Δήλο, στην πανσέληνο του Ιουνίου και του Αυγούστου αντίστοιχα.
Στην πρώτη από αυτές θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, ένα πρόγραμμα που πρόσφατα παρακολούθησε το κοινό της Σύρου σε δύο βραδιές στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων. Θα ακουστούν σε πρωτότυπες διασκευές. γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού από τη μακρόχρονη πορεία του και τις συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κηλαηδόνη και Σταύρο Κουγιουμτζή). Την Ορχήστρα διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός.
Όσοι λοιπόν θέλουν, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτή τη σημαντική νέα ορχήστρα στην πρώτη εκτός Σύρου εμφάνισή της, στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, στις 15 Ιουνίου 2011 στις 9 το βράδυ. H είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.