Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Τα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα να μην περάσουν!!!

            Μπροστά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να υποθηκεύσουν τις ζωές των εργαζομένων και να ξεπουλήσουν την περιουσία της χώρας για ένα ξεροκόμματο, μόνο μία απάντηση μπορεί να υπάρξει. Ο αγώνας! Οι εξελίξεις με τους ξενόγλωσσους και το κλείσιμο ολοήμερων δημοτικών σχολείων αποδεικνύουν ότι ο χώρος της εκπαίδευσης μόνο έξω από τη θύελλα δεν μπορεί να νιώθει. Κανείς δεν θα βγει αλώβητος. Χρειάζεται ξεσηκωμός για να μην πτωχεύσει ο λαός!

Με τα νέα μέτρα:
ü  Επιβάλλονται νέοι φόροι-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20%, με ορίζοντα το 15%!
ü  Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!
ü  Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα, ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, κ.α.
ü  Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.
ü  Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.α.
ü  Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας, συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο-εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
ü  Ξεπουλούν δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.

Μη νομιμοποιείς στη συνείδησή σου τα νέα μέτρα! Απέρριψε τα διλήμματα τους!

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. ». Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει και έρχεται νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.  Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ!

Η  Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ
ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.