Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μήλο – μύλο – μύθι φτιάχνω παραμύθι

ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗ – ΚΑΜΠΕΛΗ
Μήλο – μύλο – μύθι
φτιάχνω παραμύθι
για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού

ΚΕΔΡΟΣ 2011
Εικονογράφηση: Παντελής Κωνσταντίνου
Επιστημονική επιμέλεια σειράς: Ζωή Θ. Σπυροπούλου

Έντεχνα παραμύθια και ποιήματα αξιοποιούνται για την υλοποίηση βασικών παιδαγωγικών στόχων που αφορούν στη διδασκαλία της Γλώσσας, της Διαπολιτισμικότητας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Αγωγής Υγείας και διαφόρων Πολιτιστικών θεμάτων. Δίνουν απαραίτητα ερεθίσματα και γίνονται αφορμή σχεδιασμού ανάλογων διαθεματικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα τα παιδιά διασκεδάζουν με τις αστείες ιστορίες, παίζουν με τις λέξεις και την ομοιοκαταληξία και αποστηθίζουν στίχους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δίνονται ευκαιρίες στα ίδια και στους γονείς τους να συζητήσουν μαζί διάφορα θέματα κοινωνικού, πολιτιστικού και γνωστικού ενδιαφέροντος.

Η Ελπίδα Πρίντεζη – Καμπέλη κατάγεται από την Ντελαγκράτσια ή Ποσειδωνία της Σύρου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Υπηρέτησε για είκοσι πέντε χρόνια, ως νηπιαγωγός, τη δημόσια εκπαίδευση. Εργάστηκε επί τέσσερα χρόνια για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, από τη θέση της Υπεύθυνης Π.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κυκλάδων. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα την «Ιστορία της Εκπαίδευσης στη Σύρο τον 17ο-19ο αιώνα». Ανήσυχη και δημιουργικά πολυάσχολη, τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία γράφοντας ποιήματα και παραμύθια, με χιούμορ και φαντασία, όπως τη δίδαξαν τα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.