Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο Σύρου Δωρόθεος απαντά: "Ο Επίσκοπος δίδει και δεν λαμβάνει"

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, ανέφερε ότι «όχι μόνο δεν μου χάρισαν άμφια, αλλά και όταν το έμαθα έστειλα σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Μυκόνου, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ δώρο…»
Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω γεγονός έγινε εν απολύτω αγνοία του Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος όπως αναφέρθηκε παραπάνω επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με τον δήμαρχο, αλλά του έστειλε και σχετική επιστολή.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στη παραπάνω επίστολή του προς τον δήμαρχο Μυκόνου, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Επίσκοπος δίδει και δεν λαμβάνει: Και εκείνο το οποίο πρέπει να δίδει πλουσιοπαρόχως είναι η ευλογία του, την οποία βεβαίως και έχετε…»
«Το καλύτερο και πολυτιμότερο δώρο είναι η αγαστή μεταξύ μας επικοινωνία, η οποία εκφράζεται με την πολλαπλή εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως στήριξη του πνευματικού και πολιτιστικού έργου στη Μύκονο», προσθέτει ο κ. Δωρόθεος στην επιστολή του.
Το μεμονωμένο περιστατικό στην Τήνο
Διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα σχετικά με ένα μεμονωμένο γεγονός στην Τήνο, κατά την διάρκεια της δοξολογίας για την επίσκεψη Αρχιερέων στο Ναό της Μεγαλόχαρης.
Εκεί μετά το πέρας της δοξολογίας σε μεμονωμένο περιστατικό που προσπάθησε να δημιουργήσει ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Μητροπολίτης Σύρου με απόλυτη ψυχραιμία σεβόμενος την ιερότητα του χώρου και τους συμπροσευχόμενους συνεπισκόπους του, αλλά και τον λαό της Τήνου απάντησε:
«Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπόδειξη, θα την λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας!!!»
Το συμπέρασμα όλης αυτής της ιστορίας αγαπητοί αναγνώστες της Romfea.gr, ήταν ο Μητροπολίτης να μην μπορεί να βγει από τον Ναό της Μεγαλόχαρης, από τις επευφημίες και τις εκδηλώσεις αγάπης του λαού της Νήσου Τήνου.
Επίσης για την σωστή ενημέρωση σας, να αναφερθεί ότι οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους κατέβηκαν από το καράβι πεζή και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για τις μετακινήσεις τους.
Όσον αφορά το προσφερθέν λιτό γεύμα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Τήνου, στο οποίο εκτός των επισκόπων παρακάθισαν ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι ιερείς, μέλη της Διοικούσης επιτροπής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη (σ.σ. προς τιμήν του) για τους επισκόπους που όπως κάθε χρόνο καταπλέοντας στην Ι.Μ. Σύρου για να ευχηθούν στον συνεπίσκοπο τους, θεωρούν υποχρέωση και ευλογία πρωτίστως να προσκυνήσουν στο ιερό νησί της Παναγίας.
Έτσι για την αλήθεια και την ιστορία…
πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8379:-q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.