Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Εργατικό Κέντρο Κύκλάδων


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Συρμαλένιο μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και επικεφαλή των “Πολιτων Κόντρα στον Καιρό”, πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Θοδωρή Μήτσκα και τον γραμματέα Γιώργο Πολυδούλη.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα μεγάλα προβλήματα του ναυπηγείου του Νεωρίου που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού καθώς και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς τη ΔΕΗ. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη των θέσεων των εργαζομένων του ναυπηγείου, που αποτελεί την πιο μεγάλη βιομηχανική μονάδα σε όλο το Αιγαίο και ενισχύει καθοριστικά την απασχόληση και την οικονομία της Σύρου και όχι μόνο. Ενημέρωσαν επίσης για την γενικότερη κατάσταση των εργαζομένων της Σύρου και των Κυκλάδων και δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεση τους με τις πολιτικές που οδηγούν στη διόγκωση της ανεργίας και στην εξαθλίωση, μέσω και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων των Κυκλάδων, καταθέτουμε για μια ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγώνες των εργαζομένων στο ναυπηγείο και επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρξουν πολιτικές και μέτρα στήριξης του Νεωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.